Alavieskan hotellit

Alavieskan hotellit ja muut majoituspaikat yhteystiedot, paikoille kuten Motelli Blue Tiger (Hankalantiellä).

Matkailukohteena Alavieskasta, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Suomea (mm. 140 km Oulusta ja 90 km Kokkolasta), löytyy etenkin kulttuurinähtävyyksiä ja koettavaa paikkakunnan upeassa luonnossa.

Kulttuurinähtävyyksistä korkeaprofiilisimpiin kuuluvat Alavieskan kotiseutumuseo Hannulan kotiseututalon yhteydessä, Someronkylän museo Someronkylän koulun vieressä (sisältäen mm. vanhan savupirtin), ja Verrosen luhtiaitta (Someronkylällä),

Oma lukunsa ovat paikkakunnan kirkot, joista keskeisin on keskustasta löytyvä Alavieskan tiilikirkko vuodelta 1948. Kirkon alttaritaulu on alavieskalaisen taiteilija Huugo Kähtävän veistämä Kristus-teos. Kirkon kellotapuli on huomattavasti vanhempi, rakennettu vuonna 1738.

Muita alueen kirkkoja ovat Riihikirkko ja pahkakirkko Linnakallion toimintakeskuksen yhteydessä, Taluskylällä.

Aktiiviloman viettoon tarjolla on Pappilanniemi, hieno ulkoilualue Alavieskan keskustassa, Kalajoen varressa. Pappilanniemessä voit esimerkiksi retkeillä jokirantaa myötäilevää rantapolkua (“Filippuksen polku”) pitkin, ja jatkaa matkaa Pääskynoja kaarisillan kautta aina Haarainkosken ja Koskelan jokimaisemiin saakka.

Muita tärkeitä luontopolkuja Alavieskalla ovat Ryökönkankaan aarnimetsä-luontopolku, jossa pääset kävelemään uniikin & suojellun aarnimetsämäisen ja isokasvuisen puuston parissa.

Linnakallion toiminta-alue
Taluskyläntie 660
85200 Alavieska

Lumikuru
Someronkyläntie
85200 Alavieska

Motelli Blue Tiger (St1)
Hankalantie 2
85200 Alavieska

Villa Anttoni
Erkkiläntie 3
85200 Alavieska