Askolan hotellit

Askolan hotellit yhteystiedot, paikkakunnalta löytyville majoituspaikoille kuten Abborsjö (Askolan Särkijärvellä).

Lomailijana Askolassa tutustuttavanasi on upea kunta itäisen Uudenmaan alueella, jonka taajamista voit tutustua kirkonkylän ohella myös Monninkylään, Juornaankylään, Huuvariin, Nalkkilaan, Nietooseen, Särkijärveen, Tiilään, Korttiaan, Onkimaahan, Vakkolaan, sekä Vahijärveen.

Alue tarjoaa useita mahdollisuuksia aktiiviloman viettoon sekä luonnon nähtävyyksiin tutustumiseen, joista tunnetuimmat ovat Askolan hiidenkirnut, luonnonvoimien muokkaama mestariteos.

Hiidenkirnut, jotka sijaitsevat Korttian kylässä osana Askolaa, ovat nähtävyytenä viimeisimmän jääkauden päättymisen myötä muodostuneet yhteensä 20 lieriönmuotoista kuoppaa, eli hiidenkirnua. Lajissaan hiidenkirnujen määrä on suurin yhdelle nähtävyydelle.

Muista nähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua varsinkin Johannes Linnankosken kotimuseoon, Askolan taidekahvila Terehtööriin, Prestbackan Pitokartanoon, Huuvarin taidetalliin, Kotiseutumuseoon, kuin myös Askolan kirkkoon ja kellotapuliin.

Näistä kirkonkylän alueella sijaitseva kotiseutumuseo sisältää esineitä aina kivikaudelta saakka, ja samalla retkellä pääset helposti tutustumaan myös vieressä olevaan Askolan kirkkoon kellotapuleineen, jotka ovat yksi hienoimpia esimerkkejä 1800-luvulta peräisin olevasta kirkkotaiteesta.

Kirkko sisältää myös 30-vuotisesta sodasta saaliina Suomeen kuljetettun saarnatuolin, lajissaan yhden arvokkaimmista koko maassa.

Abborsjö
Sorvasuontie 601
07590 Huuvari (Askola)