Evijärven hotellit

Evijärven hotellit ja muut majoituspaikat, mukaanlukien Hotelli-ravintola TuuHet.

Lomapaikkana on erinomaisella paikalla, osana Etelä-Pohjanmaan järviseutua, josta löytyy kohokohtana paikkakunnalle nimen antanut Evijärvi, jota on aikanaan pidetty koko Euroopan kalaisimpana järvenä.

Järvi, runsaan kalakantansa ja harvinaisten lintujensa ansiosta, onkin suosituimpia nähtävyyksiä ja aktiiviloman viettopaikkoja paikkakunnalla.

Voit viettää aikaa Evijärvellä onkimalla, uistelemalla, ja tuulastelemalla, eivätkä jopa 10 kg painoiset hauet tai ison leipälapion kokoiset lahnatkaan ole harvinaisuuksia saaliiden suhteen.

Muutoinkin pitäjältä löytyy hyvä valikoima erilaisia metsästys-ja vaellusmaastoja sekä -reittejä.

Kulttuurinähtävyyksistä kansallisesti tunnetuin on Väinöntalo – Järviseudun Museo, joka sisältää 19 historiallisen rakennuksen ja yli 15 000 esineen kokoisen kokoelman nähtäväksi.

Väinöntalossa pääset tutustumaan järviseutulaisen talonpojan historialliseen elämään, arkeen ja juhlaan, mukaanlukien entisaikojen kädentaidot sekä pyynti-ja tapakulttuurin yksityiskohdat.

Muista nähtävyyksistä kokemisen arvoinen ovat myös Evijärven kirkko vuodelta 1759, joka on Antti Hakolan suunnittelema, Evijärven limonaaditehdasmuseo, Taidetila Tiira, sekä Tähtitorni.

Luonnon nähtävyyksistä alueelta löytyy Evijärven ohella Valmosanneva, jossa kohokohtina löytyvät mm. lintutorni (Jokisuunlahdella) ja harvinainen keidassuo.

Valmosannevalla saatat päästä bongaamaan suomalaisista lintulajeista mm. mustatiiran, kuikan, kaakkurin, valmosannevajoutsenen, kala-sääsken ja muita harvinaisuuksia.

Hotelli-ravintola TuuHet
Kirkkotie 25
62500 Evijärvi

Star Garden -lomahuoneistot
Rantapolku
62500 Evijärvi

Ruurikkalan kartanohotelli
Kirkkotie 401
62500 Evijärvi

Maalaiskartano Puustellissa
Kirkkotie 523
62500 Evijärvi

Sillankorvan leirintäalue
Kirkkotie 295
62500 Evijärvi