Hirvensalmen hotellit

Hirvensalmen hotellit ja muut majoituspaikat, mukaanlukien NEXT Hotel Satulinna (Yrttitiellä).

Matkailun kohteena Hirvensalmi edustaa upeaa osaa Suomesta, sisältäen yhteensä 127 järveä ja 327 saarta, jotka ovat tehneet alueesta yhden suosituimmista loma-asumisen kohteista (yli 3000:n loma-asunnon voimin).

Luonnon suhteen paikkakunnalta löytyy laaja valikoima yksittäisiä kohokohtia, mukaanlukien Tervaleppäkuja, Kissakosken luonto- ja kulttuuripolku, Punainen lumme, Vilkonharju, kuin myös Väisälänsaaren Eteläkylän kylämaisema.

Näistä keskeisin suhteessa kirkonkylään on Suomen ainoa tervaleppäkuja, jonka muodostavat nähtävyytenä jopa yli 100-vuotiaat ja yli 30 metriä korkeat tervalepät kujana. Tervaleppäjuhlille nimen antanut nähtävyys on kauneimmillaan juuri tapahtuman aikana.

Kissakosken luonto- ja kulttuuripolkuja on itse asiassa kaksi, pituudeltaan 2,5 km ja 8,5 km. Kartta reiteistä löytyy polkujen lähtöpisteestä, mutta saat reittikarttoja myös kunnan virastotalon matkailuneuvonnasta.

Aktiiviloman viettoon mahdollisuuksia luovat myös paikkakunnan 127 järveä, joista merkittävimmät ovat Puula, Ryökäsvesi, Liekune, Vahvajärvi ja Suontee. Voit ulkoilla järvillä ja niiden ympäristössä mm. retkeille ja rantareittejä patikoiden.

Muista nähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua lomasi aikana mm. Josef Stenbeckin suunnittelemaan Hirvensalmen harmaakivikirkkoon (valmistunut v. 1915) ja sen historialliseen kellotapuliin (vuodelta 1783), kuin myös Kotiseutumuseon, jonka tiloista toimi talvisodan aikana Päämajan pioneeriosasto.

Oma nähtävyytensä on myös Kissakosken tehdasalue, jossa voit tutustua idylliseen ja rakennushistoriallisesti merkittävään tehdas- ja voimalamiljööseen, josta löytyvät kohokohtina myös kahvila-ravintola, herkkutuotteita valmistavia yrityksiä, mehiläishoidosta kertova näyttely.

Hirvensalmen tapahtumista kansallisesti tunnetuin on Tervaleppäjuhlat, joka tuo vuosittain paikkakunnalle yli 5000 kävijää eri puolilta Suomea.

NEXT Hotel Satulinna
Yrttitie 21
52550 Hirvensalmi

Hannukaisen lomamökit
Ristilammentie 11
50600 Mikkeli

Jänisniemen lomamökit
Eteläkyläntie 28
52550 Hirvensalmi

Luntan Mökit
Joutsantie 1279
52610 Tuukkala

Marcus Lomamökit
Akuntie 21
50670 Otava

Paavolan Mökkivuokraus
Paavolantie
52550 Hirvensalmi

Pito-Aitta T:mi Pirjo Kuitunen
Monikkalantie 294
50670 Otava

Rantalan mökkimajoitus
Kilkintie 792
52550 Hirvensalmi