Humppilan hotellit

Humppilan hotellit ja muut majoituspaikat, mukaanlukien Hotelli-Ravintola Otsolanhovi (Otsolantiellä).

Lomailun kohteena löydät Humppilasta monipuolisen matkailu-alueen, joka tunnetaan varsinkin kauniista luonnostaan ja lasitaiteestaan (myymälät etenkin Kakkostien kauppakeskuksen tiloissa), sekä taide- ja käsityötarjonnastaan.

Nähtävyyksistä kansallisesti tunnetuimmat liittyvät Humppilan Lasin lasinpuhallusperinteeseen, mutta turisteja paikkakunnalle tuovat kauempaakin myös Kakkostien ostoskeskus, humppilalaisten käsityöläisten ja taiteilijoiden ateljeetilat, museorautatie, ja upea Urpolan kartano.

Yksittäisistä kulttuurinähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua varsinkin arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelemaan Humppilan kirkkoon, joka on vuodelta 1922. Stenbäck, jonka muita kuuluisia kirkkoja löytyy Suomesta myös Eurasta ja Forssasta, toteutti kirkon luonnonkivestä.

Sisätiloissa kirkosta löytyy kohokohtina esimerkiksi Humppilan vanhan kirkon palosta pelastettu vanha alttaritaulu, joka on Aleksandra Såltin käsialaa vuodelta 1899. Kirkosta löytyy myös mekaaniset ja 14 äänikertaiset urut.

Muista nähtävyyksistä kohokohtiin lukeutuvat Museorautatie, Kauppilan talonpoikaismiljöö, sekä Viikinkisauna Urpolan kartanon mailla.

Näistä uniikki Jokioisten Museorautatie on maan ainoa nykypäiviin asti säilynyt yleisen liikenteen kapearaiteinen rautatie, jonka historia juontaa juurensa niinkin kaukaa kuin v. 1898 aloittaneesta Jokioisten rautatiestä.

Pääset rataa pitkin kesäisin myös museojunakyyteihin, joita kulkee aikataulun mukaisesti historiallista kapearaiteista reittiä Jokioinen – Minkiö – Humppila.

Kauppilan talonpoikaismiljöössä voit tutustua puolestaan historialliseen päärakennukseen, navettaan, aittaan ja tilan tuulimyllyyn. Muinaista talonpoikaisasutusta esittelevän museon toiminnan ohella tilalla järjestetään useita paikkakunnan tärkeimmistä tapahtumista.

Urpolan kartanon mailla oleva Viikinkisauna on puolestaan viikinkityyliin, puupölkyistä ja savesta, tehty savusauna, joka on avoinna ympäri vuoden.

Hotelli-Ravintola Otsolanhovi
Otsolantie 20
31650 Humppila

Kyläpelimanni
Porintie 753
31650 Humppila

Urpolan Kartano
Perkiöntie 14
31640 Humppila (Valtatie 2 varrella)

Nurmen Mökit
Tourunkulmantie 580
31640 Humppila

Haapalan Mökit
Järvensuontie 631
31650 Humppila