Inarin hotellit

Inarin hotellit toimipaikkojen tiedot alueelta löytyville majoituspaikoille kuten Hotelli Korpikartano (Meneskartanontiellä).

Inari, joka on kuntana maan suurin, on tunnettu kansallisesti etenkin upeasta ja ainutlaatuisesta luonnostaan, johon kuuluvat lukemattomat pienet järvet saarineen, sadat tunturit, sekä aito lappilainen kasvisto ja eläimistö.

Lappi esittäytyy Inarissa selkeine vuodenaikoina, jossa saat uniikkeja lomakokemuksia vuoden ympäri: yöttöminä öinä kesällä, ruskan väreinä syksyllä, puhtaine lumikinoksineen ja jäineen talvella, sekä luonnon heräämisenä keväällä.

Alueen matkailupisteistä tunnetuin on Saariselällä oleva matkailukeskus, joka on tuntureiden ympäröimä kylä Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa. Saariselältä löytyy tuntureista mm. 438 m korkuinen Kaunispää, johon voit tutustua kävellen, autolla, ja talvisin hiihtohissillä.

Inarijärven rannalta löytyvä Inarin kirkonkylä on myös Suomen saamelaiskulttuurin keskus, ja alueelta löytyy useita paikkoja joissa voit tutustua aitoon saamelaiskulttuuriin.

Tässä suhteessa käymisen arvoisia kohteita ovat mm. Saamelaismuseo Siida, Metsähallituksen Luontokeskus, ja Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, joka on myös monipuolinen tapahtumatalo ja korkeatasoinen kongressikeskus.

Hotelli Korpikartano
Meneskartanontie 71
99870 Inari

Uruniemi Camping
Uruniementie 7
99870 Inari

Lomakylä Inari
Inarintie 26
99870 Inari

Valkeaporo
Lemmenjoentie 134
99800 Ivalo (37 km Inarista)

Hotelli Kultahippu
Petsamontie 1
99800 Ivalo (38 km Inarista)

Inarin Poropirtit
Kittiläntie 1330
99800 Ivalo (48 km Inarista)