Juupajoen hotellit

Juupajoen hotellit ja muut majoituspaikat, mukaanlukien Sammalniemen lomakylä ja Luomumajatalo Henkireikä.

Matkailijana Juupajoella sinulla on tutkittavana ja koettavana upealla sijainnilla, 58 ja 66 teiden varrella olevan kunnan nähtävyydet ja tapahtumat, josta matkaa yhteen Suomen suurimmista kaupungeista, Tampereelle, on alle tunnin ajo-tai junamatka.

Yksi alueelle turisteja upeiden kylien (Kopsamo, Lyly, Salokunta ja Hirvijärvi) ohella tuovista tekijöistä on paikkakunnan luonto, jossa voit viettää aktiivilomaa esimerkiksi kalastaen, ratsastellen luonnossa, ja patikoiden, tai vaihtoehtoisesti vain rentoutuen kauneissa maisemissa.

Vesistöjen suhteen voit meloa hienon reitin joka alkaa Kopsamolta ja laskee Längelmäveden Pitkäjärvelle. Reitti kulkee läpi kauniiden pirkanmaalaisten kulttuuri- ja maaseutumaisemien.

Talvisin alueen ykkösnähtävyys on Laskettelukeskus Juupavaara, joka tarjoaa lappimaisia kokemuksia ilman Lapin ruuhkia.

Paikkakunta tarjoaa myös valikoimaa kulttuurin suhteen, joista esimerkkeinä erilaiset museot: Kallenaution Kievari, Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo, sekä Veljeshovi.

Näistä 66-tien varrella oleva Kallenaution kievari tarjoaa entisajan tunnelmaa, yli 200-vuotisen historian omaavassa miljöössä.

Myös paikkakunnan kirkot ovat kokemisen arvoisia loman aikana. Kirkoista Juupajoen 8-kulmainen puukirkko on vuodelta 1838, ja Korkeakosken idyllinen pikkukirkko vuodelta 1951.

Sammalniemen lomakylä
Sammalniementie 53
35540 Juupajoki

Luomumajatalo Henkireikä
Väihinjärventie 97
35540 Juupajoki

Helsingin yliopiston Hyytiälän Metsäasema
Hyytiäläntie 124
35500 Korkeakoski (Juupajoki)

Heimola
Petääjärventie 570
35540 Juupajoki