Karvian hotellit

Karvian hotellit ja muut majoituspaikat yhteystiedot, kuten Lomatalo Mäki-Kortesmaa.

Turistina Karvialla pääset kokemaan aidon maalaiskunnan ja kiireettömän tunnelman keskellä kauneinta osaa läntisestä Suomesta. paikkakuntaa kuvaavat ylhäät peltoaukemat, koskemattomat suot, jäkäläkankaat, sekä aitoa kansallismaisemaa oleva järvet ja joet.

Luonnon nähtävyyksiin tutustuminen ja aktiivilomailu ovatkin suosituimpia magneetteja turismille alueella. Kesäisin matkalaisten suosiossa ovat mm. polkupyöräretket Helvetinjärven kansallispuistoon, patikoinnit Kauhanevan kansallispuistossa, sekä vaeltelu pitkin Alkkianvuoren luontopolkuja.

Yksittäisistä Karvian luontoalueista kansallisesti tunnetuin on Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Satakunnan rajamailla.

Monipuolisesta ja uniikista kansallispuistosta löydät sekä kuivan karuja mäntyvaltaisia kankaita, kuin myös laajoja ja avoimia neva-alueita, joista merkittävin on Kauhaneva.

Turistien keskuudessa puistoon on suosittua tehdä etenkin lyhyitä luontoretikä, esimerkiksi Kauhalammin kiertävä noin 2 km:n pituinen pitkospuulenkki. Voit vierailla myös lammen pohjoispuolella olevalla luontotornilla, joka on pystytetty matkailijoita silmälläpitäen, lintujen ja maisemien ihailua varten.

Kulttuuritoiminnan ja -nähtävyyksien suhteen pääroolissa ovat harrastajateattereiden ohjelmatarjonta, mutta myös kulttuuritapahtumat, kuten Kyrönkankaan pelimannipäivä (helmikuu), Pääsiäisvalakiat lankalauantaina, torvisoittokunnan ulkoilmakonsertti (vappu), kesäkuun markkinat, kotiseutujuhla (heinäkuu), Karvia-päivät (elokuu) ja Willin kansan viikko marraskuussa.

Kiinteistö Oy Karvian Pajamäki
Kylä-Karviantie 14
39930 Karvia

Loma-Raiso
Hietaluomantie 272
39930 Karvia

Lomatalo Mäki-Kortesmaa
Sarapohjantie 863
39980 Sara

Caravan-alue Neste Karvia M&M Marjakoski
Ylä-Satakunnantie 12
39930 Karvia