Keiteleen hotellit

Yhteystiedot Keiteleen hotellit ja muut majoituspaikat toimipaikoille, mukaanlukien Hotelli Diamond (Pikonmäentiellä).

Keitele on lomailupaikka hienossa osassa kotimaata, Ylä-Savossa, noin 100 kilometriä yhdestä maamme suurimmista kaupungeista, Kuopiosta.

Turisteja paikkakunnalle tuovat sen upean luonnon ja kulttuurinähtävyyksien ohella myös sijainti osana Sinistä tietä (KT 77), joka alkaa Atlantin valtameren rannikolta, ja jatkaa läpi Keiteleen sekä Pielaveden Karjalaan.

Vuonna 1993 valmistuneen Keiteleen kanaalin myötä paikkakunnalle (Kansallisvedelle) pääsee Päijänteelle käsin, ja ankkurointipaikkoja löytyy kirjaimellisesti aivan kylän keskustan alueelta.

Luonnon nähtävyyksistä suosittu on myös Nilakka, joka kuuluu maan 20 suurimman järven joukkoon, ja toimii magneettina kalastajille, joita saapuu järvelle kesällä ympäri vuoden. Saaliina järveltä voit odottaa etenkin kuhaa, siikaa, haukia, ja ahventa.

Mikäli haluat tarkkailla ja bongailla alueen linnustoa ja luontoa, paras paikka tätä varten on Lahnasjärvien alueelta, jonne on on rakennettu useita helppokulkuisia polkuja, löytyvät useat lintutornit. Myös Hetejärveltä, lintuvesien suojelukohteesta, löytyy 2 lintutornia.

Keiteleellä, jonka alueelta löytyy rannikkoa yhteensä 216 km verran, luonnon ohella muita tärkeitä nähtävyyksiä ovat Aholan talomuseo, Keiteleen kesäteatteri, Keiteleen kirkko, sekä Ortodoksinen kappeli.

Näistä Aholan talomuseo sijaitsee osana Vuonamon kylää, ja toimii 1800-luvun alussa rakennetun Aholan talon tiloissa. Museo esittelee paikallista, savolaista talonpoikaiskultuuria ja esineistöä.

Keiteleen puinen ristikirkko, jonka on suunnitellut Volmar Westling, on puolestaan vuodelta 1876. Kirkon yhteydestä löytyy upea sankarihauta-alue, jonka on suunnitellut Ilmari Virkkala.

Hotelli Diamond
Pikonmäentie
72600 Keitele

Lossisaari
Sininentie 205
72600 Keitele

Kalliorannan Lomapirtti
Nurmirannantie 47
72600 Keitele

Koiraniemi
Harjuahontie 43 B (Viinikkala)
72600 Keitele