Kempeleen hotellit

Tiedot Kempeleen hotellit toimipaikoille kuten Airport Hotel Oulu ja Motelli Pohjankievari.

Mikäli olet turistina Kempeleellä, paikkakunnalla on tarjottavaa sekä kulttuurimatkailijalle että aktiivilomaa hakevalle.

Alueella on mielenkiintoinen historia osana Suomea, ja tässä suhteessa nähtävyyksiin lukeutuu museoita ja kirkkoja, mutta toisaalta ulottuvillasi ovat kaikki modernit palvelut ja shoppailumahdollisuudet, mukaanlukien Kauppakeskus Zeppelin sekä virkistysuimala Zimmari.

Kohokohtina nähtävyyksistä ovat alueen kaksi historiallista kirkkoa. Kempeleen vanha puukirkko on itse asiassa yksi Suomen vanhimmista, alunperin 1600-luvulta, toisen kirkon ollessa modernimpi, 1990-luvulta (ollen yksi maan uusimmista). Molemmat kirkot ovat turistin kannalta ideaalisesti sijaitsevat, saman kirkonmäen alueella, muodostaen uniikin kokonaisuuden.

Nähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua myös Kempeleen kotiseutumuseoon, joka on lähellä Kempeleen liikekeskusta, Kirkkotien varrella. Museon historia alkaa jo vuodesta 1733, jolloin paikalla oli kuninkaallisen ruotuväkirykmentin komentajan virkatalo, “Hovila”. Museona tila on toiminut vuodesta 1980.

Shoppailun suhteen tarjolla on etenkin pohjoisen Suomen täyden palvelun kauppakeskus Zeppelin. Zeppelinissä on mm. ravintoloita, muotiliikkeitä, elektroniikka-kauppoja, ja useita pieniä putiikkeja ja erikoistavarakauppoja.

Zeppelinissä sijaitsee myös Kempeleen kunnan pääkirjasto.

Aktiivilomalaisena sinun kannattaa tutustua virkistysuimala Zimmariin, jossa tarjolla ovat 25 metrin uima-allas, liukumäet, vesiporeet, höyrysaunat, ja kesäperiodin läpi myös Zimmarin aurinkoterassi.

Airport Hotel Oulu
Vihiluoto 10
90440 Kempele

Motelli-Ravintola Pohjankievari
Eerontie 9
90440 Kempele