Kiinalainen ravintola Helsinki keskusta

Kahdeksan vaihtoehtoista kiinalainen ravintola Helsinki keskusta ruokailupaikkaa, mukana Kampin Tang Dynasty, Dong Bei Hu, sekä Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin.

Jos pidät kiinalaisesta ruoasta, sinun kannattaa tarkistaa myös useiden muiden aasialaisten keittiöiden ravintoloita Helsingissä, sillä monet niistä ovat ottaneet voimakkaasti vaikutteita kiinalaisesta ruokakulttuurista omiin resepteihinsä.

Monet Helsingin keskustassa olevat ravintolat, kuten Singapore Hot Wok (malesialaista ja kiinalaista) ja Gaijin (korealaista, japanilaista, sekä pohjois-kiinalaista) yhdistelevätkin kiinalaista keittiötä menussaan muihin aasialaisiin koulukuntiin, ottaen parhaita reseptejä ja ruoanlaittotapoja kustakin.

Alla 8 erinomaista kiinalaista ruokapaikkaa joko aivan ydinkeskussa tai sen lähistöllä, lyhyen kävelymatkan etäisyydellä.

Grand Shanghai
Ateneuminkuja 2
00100 Helsinki

Ateneuminkujalla aivan ydinkeskustassa Helsinkiä sijaitseva Grand Shanghai on tyylikkäästi sisustettu ja ystävällisestä palvelustaan tunnettu kiinalainen ravintola.

Paikka aukeaa arkisin myös lounasruokailijoille, lounaan ollessa tarjolla klo 11-15 noutopöytöpohjaisesti.

Noutopöydästä löytyy perinteisten kiinalaisen keittiön erikoisuuksien lisäksi myös muiden Aasian keittiöiden ruokia, kuten sushia. Osa buffetissa olevista ruokalajeista vaihtuu päivittäin.

Red Apple
Sanomatalo, 2 kr.
Töölönlahdenkatu 2
00100 Helsinki

Red Apple ravintola sijaitsee Sanomatalon toisessa kerroksessa, lyhyen kävelymatkan päässä esimerkiksi Helsingin rautatieasemalta, ydinkeskustan alueella.

Paikassa on panostettu sekä miljöön että palvelun viihtyvyyteen, ja asiakaspalvelijoiden määrä suhteutettuna ruokailijoiden määrään on normaalisti yksi kaupungin etnisten ruokapaikkojen korkeimpia.

120-asiakaspaikkainen ravintola tarjoaa a la carten ohella myös kiinalaisen lounasbuffet tarjoilun, arkisin klo 11-15. Buffet pöytään sisältyy aina 6 erilaista salaattia, 10 erilaista lämmintä ruokaa, virvokejuomia, sekä kahvi ja tee.

Tang Dynasty Kamppi
Innotalo / PRH
Salomonkatu 3
00100 Helsinki

Tang Dynasty on upeilla, kiinalaisteemaisilla sävyillä sisustettu ravintola Salomonkadulla, jossa lamppujen avulla on pyritty luomaan pöytäkohtaista tunnelmaa.

Lisäksi seurueesi voi valita yhden kätevistä pyöreistä pöydistä (max 10 henkilöä per pöytä), jonka ympärillä normaali jutustelu ruoan parissa onnistuu luontevasti.

Ravintolan sydän on salin perällä oleva korkea atriumtila, missä sijaitsevat buffetpöydät sekä iso avokeittiö.

Tang Dynastyn ruokalista sisältää kiinalaisten ruokien lisäksi myös thaimaalaista keittiötä sekä sushia, ja voit valita sekä lounas että illallis ateriointitavaksesi myös buffet noutopöydän antimet.

Huacheng
Forum Kauppakeskus
Mannerheimintie 20
00100 Helsinki

Huacheng on osa keskustassa olevan Forum Kauppakeskuksen ravintolamaailmaa, sen “Food Court” osiota, josta löytyy myös joukko muita ruokailupaikkoja.

Kompaktikokoinen ravintola, jonka ravintoloitsija on kotoisin Kantonin maakunnasta Kiinaa (läheltä Hong Kongia), tarjoaa halvan buffet-ruokailun, ja ruokia saa myös mukaan take away annoksina.

Dong Bei Hu – China Tiger
Korkeavuorenkatu 47
00130 Helsinki

Kaupungin sydämessä, Korkeavuorenkadulla sijaitseva Dong Bei Hu edustaa modernia kiinalaista tyyliä sekä sisustukseltaan että ruokalistaltaan.

Paikkaa pyörittää suomalais-kiinalainen perheyritys, joten sekä ruokien aitous että makupaletin soveltuvuus suomalaiseen arkeen on otettu paikassa huomioon.

Paikka avaa ovensa arkisin lounasruokailijoita varten, lounasmenun vaihtuessa viikoittain.

A la carte menu sisältää kategorioina tofuruoat, kanaruoat, possunliharuoat, naudanliharuoat, lammasruoat, keitetyt ruoat, kalaruoat, ankkaruoat, dumplinssit, riisi ja nuudeliruoat, sekä kiinalaiset jälkiruoat.

Dragon and Phoenix
Pohjoinen Makasiinikatu 1
00130 Helsinki

Dragon and Phoenix on perinteisiin kiinalaisten Shanghain ja Sichuanin maakuntien ruokaperinteisiin erikoistunut ravintola, jonka taustatahoilla on yli 10 vuoden kokemus ruoanlaitosta nälkäisille helsinkiläisille.

Ravintola aloittaa tarjoilun arkipäivisin lounaskattauksella, klo 10:30-15.

Voit valita ruokailumatkaksesi yhden, kahden, tai kolmen ruokalajin aterian. Ota huomioon että keittoa lukuunottamatta kaikki ruokalajit tarjoillaan pöytään samaan aikaan.

Gaijin
Bulevardi 8
00120 Helsinki

Myös Farang ravintolalla mainetta saaneiden Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin on pohjois-aasialaista keittiötä – pohjois-kiinalaista, korealaista, ja japanilaista – edustava tähti pääkaupungin ravintolataivaalla.

Ruoat on tehty perinteisten aasialaisten reseptien ja ruoanlaittotapojen inspiroimana, mutta moderneina versiona.

Ravintolasta löytyy tiloina tilava pääruokailusali, intiimit kabinetit, rento lounge bar, kuin myös kesäinen aurinkoterassi, joka avautuu Bulevardille.

New Bamboo Center
Annankatu 29
00100 Helsinki

Malesialaisia ja kiinalaisia erikoisuuksia ruokalistallaan tarjoava New Bamboo Center sijaitsee Annankadulla, Forumin ostoskeskusen takana rautatientorilta päin tullessa.

Ruokalistan pääpaino on kiinalaisissa ruoissa, malesialaisten herkkujen löytyessä curryruokien ala-osiosta.

Kiinalaisia ruokia löytyy kategorioissa salaatit, keitot ja alkupalat, kasvisruoat, kanaruoat, naudanliharuoat, porsasruoat, ankkaruoat, meren antimet, sekä riisi ja nuudeliruoat.