Kiinalainen ravintola Helsinki

Kiinalainen ravintola Helsinki tarjonta on yksi maan parhaista, ja maan ensimmäinen kiinalaista ruokaa tarjonnut ruokapaikka avattiin juuri täällä, 1970-luvun alkupuolella.

Suomessa tarjolla oleva Kiinalainen keittiö sisältää ruoanlaittotyylejä useilta erilaisilta Kiinan alueilta, mutta myös vaikutteita Kiinan ulkopuolella asuvien kiinalaisten luomista keittiöistä.

Kiinalaisen keittiön historia on on tuhansia vuosia vanha, ja se on myös muokkautunut voimakkaasti vuosisatojen myötä, ja myös sopeutuen eri alueiden ilmanaloihin, trendeihin, ja paikallisiin preferensseihin.

Ajan myötä keittiöön on tullut mukaan vaikutteita myös muista ruokakulttuureista ympäri maailmaa, varsinkin johtuen historiallisen ja modernin kaupunkäynnin tuomista raaka-aineista Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

Ruuanlaittotyylit ja maut vaihtelevat kiinalaisessa keittiössä varsinkin suhteessa, raaka-aineisiin, tekniikoihin, ateriakokonaisuuksien luontiin, sekä syöntityyleihin, jonka takia Suomessakin törmää monenlaiseen erilaiseen tyyliin kiinalaisten ravintoloiden kanssa asioidessa.

Parhaiten maailmalla ja Suomessa ovat edustettuina Kiinan keittiökunnista Anhui, Kanton, Fujian, Hunan, Jiangsu, Shandong, Szechuan, ja Zhejiangin tyylisuunnat.

Lisäväriä kiinalaiseen keittiöön tuovat myös ulkokiinalaisten luomat ruokavariaatiot etenkin Singaporessa, Malesiassa, Indonesiassa, sekä Yhdysvalloissa.

Cheng Du

Cheng Du on Porvoonkadulla Helsinkiä sijaitseva kiinalaisia ja suomalaisia ruokia tarjoava ravintola, joka on tunnettu varsinkin hyvästä hinta-laatu suhteestaan.

Cheng Long

Cheng Long on Vallilan kaupunginosassa Helsinkiä toimiva kiinalainen ravintola, joka tarjoaa myös takeaway-palvelun.

China Club

China Club on Helsinkiläinen kiinalainen ravintola, osoittessa Kolmas linja 18, joka on avoinna myös lounasruokailua varten.

China Flavor

China Flavor on helsinkiläisen Kauppakeskus Arabian yhteydessä toimiva kiinalainen ravintola, joka on avoinna myös lounasaikaan.

China Gate

China Gate on Töölössä, osoitteessa Runeberginkatu 63 Helsingissä sijaitseva kiinalainen ravintola, joka tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen annoksilleen.

China Inn

China Inn on moderni kiinalainen ravintola Helsingin yhden pääväylän varrella, osoitteessa Hämeentie 101.

Chinaman

Chinaman on kiinalainen – thaimaalainen ravintola Helsingin Tapanilan kaupunginosassa, lyhyen kävelymatkan päässä Tapanilan juna-asemalta.

China Peace

China Peace on kiinalainen ravintola Helsingin Sandelsinkadulla, joka on avoinna myös lounasruokailun ajan.

City China

City China on Kluuvin kaupunginosassa, aivan Kluuvin kauppakeskuksen lähellä oleva kiinalainen ravintola, joka on avoinna myös lounasruokailua varten.

Dong Bei Hu China Tiger

Dong Bei Hu China Tiger on kiinalainen ravintola Helsingin Korkeavuorenkadulla, ja tunnettu varsinkin erinomaisista, aidoista kiinalaisiin resepteihin tehdyistä aterioistaan.

Dragon Phoenix

Dragon Phoenix on kiinalainen ravintola Pohjoisella Makasiinikadulla Helsingissä, tarjoten sekä lounasruokailun että illalliskattauksen.

Dragon Glory

Dragon Glory on kiinalainen ravintola Helsingin Itäkeskuksen kaupunginosassa, tarjoten lounas-ja illallisruokailun, sekä takeaway annoksia.

Dynasty

Ravintola Dynasty on Kalevankadulla, Kampin kaupunginosassa Helsinkiä sijaitseva kiinalainen ravintola, jonka ruokalistalta löytyvät myös thairuoka ja sushi.

Full House

Full House on Runeberginkadulla Helsingissä sijaitseva kiinalainen ravintola, joka on tunnettu varsinkin erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan.

Gold Lion

Gold Lion on erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan tunnettu kiinalainen ruokailupaikka Helsingin Runeberginkadulla, tarjoten myös takeaway annoksia.

Grand Shanghai

Grand Shanghai on kiinalainen ruokapaikka Ateneuminkujalla, Kluuvin kaupunginosassa Helsinkiä, tarjoten sekä lounasruokailun että a la carte menun herkut.

Guangzhou Yuan

Guangzhou Yuan on Lastenkodinkujalla Helsingissä toimiva kiinalainen ravintola, joka on tunnettu varsinkin ystävällisestä palvelustaan ja erinomaisesta ruoastaan.

Happiness

Happiness on aasialais-kiinalainen ravintola Vuorikadulla Helsingissä, Kaisaniemen metroaseman yhteydessä, aivan kaupungin ytimessä.

Happy Dragon

Happy Dragon on kompaktikokoinen kiinalainen ruokailupaikka, kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemalta Helsingissä.

Happy Garden

Happy Garden on Kinaporinkadulla Helsingissä toimiva kiinalainen ravintola, joka on avoinna myös lounasruokailun aikaan.

Harbin

Harbin kiinalainen ravintola avasi ovensa asiakkaille vuoden 2013 alussa, ja on tullut tunnetuksi varsinkin ystävällisestä ja nopeasta palvelustaan sekä ruoan hyvästä hinta-laatusuhteesta.

Hong Fu

Hong Fu on vuodesta 1996 toiminnassa ollut kiinalainen ravintola Helsingin Vilhovuorenkadulla, ja avoinna myös lounasaikoina.

Hua Fu Jiu Lou

Hua Fu Jiu Lou on Kirkonkyläntiellä Helsingin Malmin kaupunginosassa sijaitseva kiinalainen ravintola, joka tarjoaa myös lounasbuffet ruokailun.

Huacheng

Huacheng on Forum Kauppakeskuksen yhteydessä Helsingin keskustassa sijaitseva kiinalainen ravintola, osana ostoskeskuksen Food Court -osiota.

Katukeittiö

Katukeittiö on helsinkiläinen kiinalainen ravintola, osana Kontulan ostoskeskuksen ravintolatarjontaa, osoitteessa Ostostie 4.

Ken Yau

Ken Yau on Helsingin Kalliossa sijaitseva kiinalainen ravintola, jolla on yli kymmenen vuoden historia sijainnissa, ja saanutkin toiminta-aikansa aikana paljon kalliolaisia kanta-asiakkaita.

Kiinalainen Ravintola Jing Cheng

Kiinalainen Ravintola Jing Cheng on pitkän perinteen toimipaikallaan Eteläinen Hesperiankatu 6:ssa omaava ruokapaikka, joka läpikävi omistajanvaihdoksen vuonna 2013.

Kitchen Yang’s

Kitchen Yang’s on osoitteessa Opastinsilta 10 oleva helsinkiläinen kiinalainen ravintola, joka on avoinna myös lounasruokailua silmälläpitäen.

Little Hong Kong

Little Hong Kong on Kallion kaupunginosassa Helsinkiä sijaitseva ravintola, jonka ruokalista kattaa sekä kiinalaiset että thai ruoat.

Long City

Long City on Siilitiellä Helsingissä sijaitseva kiinalainen ravintola, jonka palvelu kattaa arkisin myös lounasruokailun.

Long Wall

Long Wall on kiinalainen ravintola Helsingin Annakadulla, tunnettu etenkin tyylikkäästä sisustuksestaan ja nopeasta palvelustaan.

Mei Kitchen

Mei Kitchen on kiinalaista ruokaa tarjoava ravintola lähellä Huopalahden juna-asemaa, tarjoten myös buffet pohjaisen lounasaterioinnin.

Meng Loong

Meng Loong on Itälahdenkadulla Helsingissä sijaitseva kiinalainen ravintola, joka tarjoaa lounasruokailun, a la carte menun, sekä takeaway mahdollisuuden.

Moon Shing

Moon Shing on kiinalainen ravintola Humalistonkadulla Helsingissä, osana Taka-Töölön kaupunginosan ravintolatarjontaa.

Nanking

Nanking on kiinalainen ravintola Helsingin Kalevankadulla, aivan ydinkeskustan tuntumassa, Kampin kaupunginosassa.

Natural Flavour Tea House

Natural Flavour Tea House on aito kiinalainen teehuone Helsingin keskustassa, sijaiten Aikatalo-rakennuksen katutasossa.

New Bamboo Center

New Bamboo Center on aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa oleva kiinalainen ravintola, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1997 alkaen toimipaikallaan.

Peking

Kiinalainen ravintola Peking on Suomen vanhimpiin kuuluva kiinalaista ruokaa tarjoava ruokailupaikka, sillä se on ollut avoinna asiakkaille vuodesta 1983.

Ravintola Guang Dong

Ravintola Guang Dong on osoitteessa Neitsytpolku 10 sijaitseva helsinkiläinen kiinalainen ravintola, joka on avoinna myös lounasruokailua varten.

Seaside Garden

Seaside Garden on entisen Ravintola Ming Inn omistajien uudistunut kiinalainen ravintola helsingissä, osoitteessa Sepänkatu 19.