Konneveden hotellit

Konneveden hotellit ja muut majoituspaikat, kuten Eevan Lomamökit ja Hinkkalan Lomamökit.

Lomailun kohteena Konnevesi tarjoaa elämyksiä, nähtävää, ja koettavaa varsinkin luonnon ääressä, mukaan luontoreittejä sekä maalla että vesillä.

Luonnon nähtävyyksistä Konneveden tunnetuimpiin kohteisiin kuuluvat Konneveden metsäpolku, Sirkkamäen luontopolku, sekä Koskireitin kulttuuri-ja luontopolku.

Näistä Konneveden metsäpolku on kaikkiaan 7 km pitkä luontoreitti aina kirkonkylältä Honkanevalle ja Lapunjoen varteen saakka, jonka kiertämiseen sinun kannattaa varata vähintään puoli päivää. Reitin varrella on yksi nuotiopaikka ja muutama levähdyspaikka.

Polun maastossa on viihdykkeenä matkan varrelle yhteensä 22 opastaulua, joista voit oppia lisää paikallisesta luonnosta. Saat karttoja metsäpolun läpikulkemiseen Konneveden kotiseutumuseolta.

Jos halut kulkea luonnossa koskimaisemissa, silloin sinun kannattaa kulkea 3 km pituinen Koskireitin kulttuuri- ja luontopolku, jonka varrella on 4 koskea: Siikakoski, Taikinainen, Karinkoski sekä Kellankoski. Polun varrelta löytyy nuotiopaikka, puucee, sekä opastauluja, joissa esitellään paikkakunnan kulttuurihistoriaa ja luontoa.

Suurimmat vesistöt alueella, joihin voit tutustua lomasi aikana ovat Etelä- ja Pohjois- Konnevesi sekä Keitele. Parhain paikka vesilläliikkumiseen näistä on Konnevesi, josta pääsee mm. Lahteen Keitele-Päijänne -kanavien ja Neiturin kanavan kautta.

Aktiivilomalaiselle paras melontareitti on Rautalammin melontareitti (Konnevesi-Laukaa), joka kulkee kaikkiaan kolmen Keski-Suomen kunnan alueilla, alkaen Konneveden kirkonkylältä Härylänrannan satamasta, ja päättyen Laukaan vierasvenesatamaan.

Muista nähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua lomasi aikana mm. Konneveden kivikirkkoon, Kotiseutumuseoon, Kivisalmen siltaan, Pesiäissalmeen (Konneveden ja Hankasalmen rajalla), Urho Kekkosen muistokiveen (Siikakoskella), kuin myös Rossinkylän kulttuurimaisema-alueeseen.

Eevan Lomamökit
Sirkkamäentie 216
44300 Konnevesi

Häyrinen Hermanni- Mökkivuokraus
Sirkkamäentie 790
44320 Sirkkamäki

Häyrisen Lomamökit
Sirkkamäentie 148
44300 Konnevesi

Hinkkalan Lomamökit
44300 Konnevesi

Jalkasen Lomamökit
Riuttaniementie 280
44320 Sirkkamäki

Jokelan Lomamökit
Rossinkyläntie 405
44300 Konnevesi

Kuhjon lomamökit
Kuhjontie 35
44350 Istunmäki

Maatilamatkailu Berg
Rautalammintie 1930
44350 Istunmäki

Ukkomehto mökit
Hänniskyläntie 724
44300 Konnevesi

Pynnösen Lomamökit
Säkinmäentie 274
44320 Sirkkamäki

Ritvasen Vuokramökit
Alakyläntie 486
44350 Istumäki

Käpälämäki
Salmenkyläntie 23
44300 Konnevesi