Koski Tl hotellit

Koski Tl hotellit ja muut majoituspaikat tiedot, mukaanlukien Koccus Oy Koskenkartano.

Matkailukohteena Koski Tl tarjoaa turistille sekä kansallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä kuin upeita eteläsuomalaisia harjumaisemiakin.

Paikkakunta tunnetaan kuitenkin ennenkaikkea kolmesta uniikista nähtävyydestään: Hämeen Härkätiestä, Kosken kirkosta ja sen kellotapulista, sekä historiallisesta Huovintiestä ja sen varren Hevonlinnanjärven näkötornistaan.

Näistä Hämeen Härkätie, yksi Suomen ensimmäisistä väylistä (jonka juuret ulottuvat 800-luvulta), kulkee Kosken läpi, ylittäen Paimionjoen Kosken keskustassa. Historiallisena kauppatienä Hämeen Härkätie liitti toisiinsa mm. Hämeenlinnan ja Turunlinnan.

Väylä on merkitty nykyisin Härkätie-viitoituksella, jossa ruskealla pohjalla olevat härät opastavat pysymään oikealla reitillä. Yksi suosituimmista tavoista tutustua reittiin on pyörällä, ja väylä kuuluukin valtakunnalliseen pyöräilyreitistöön.

Kosken itätornillinen pitkäkirkko on puolestaan peräisin vuodelta 1935, mutta sen kaunis (hautausmaan yhteydessä Hämeen härkätien varrella sijaitseva) kellotapuli on huomattavasti varhaisempaa alkuperää, vuodelta 1777. Kirkko on arkkitehti Toivo Paatelan käsialaa.

Muita nähtävyyksiä, joihin sinun kannattaa käydä tutustumassa lomasi aikana ovat mm. Yrjö Liipolan taidemuseo, Hyhkön kotimuseo, sekä Kotimuseo Vanha Kestikievari.

Luonnon nähtävyyksistä suosituimpia ovat Hevonlinnan harju ja Hevonlinnan järvi, Liipolanjärvi, Myllyranta, sekä Paimionjoki. Näistä Hevonlinnan harju ja järvi sisältävät retkeilymaastoa, uimarannan, laavun, näkötornin, sekä talvikauden läpi hiihtoreitistön.

Jos haluat tehdä melontaretken lomasi aikana, parhaat puitteet sille luovat Myllyranta sekä Paimionjoki. Paimionjoki on yhteensä 104 km pitkä joki, alkaen Painionjärvestä Somerniemeltä, päättyen Paimionlahteen. Koski Tl:n alueella Paimionjoki mutkittelee noin 20 m pituisen reitin, läpi kuvankauniiden pelto- ja metsikkö-alueiden.

Koccus Oy Koskenkartano
Koskenkartano 40
31500 Koski TI

Maatilamatkailu ja Lomamökit
Kärrintie 101
31500 Koski TI