Lemin hotellit

Lemin hotellit ja majoituspaikat yhteystiedot, toimipaikoille kuten Lemin Maja (Pajatiellä).

Lomailu-alueena Lemi sijaitsee erinomaisella paikalla Suomea, jossa paikkakunnan uniikin luonnon muodostavat sekä Salpausselän harju, Saimaa että Kivijärvi.

Paikkakunta tunnetaan varsinkin järvenrannoistaan, joita löytyy yhteensä 240 km verran, mutta muihin kohokohtiin lukeutuvat mm. alueen kallioissa olevat kalliomaalaukset ja hiidenkirnut.

Tapahtumista turisteja Lemiin tuovat esimerkiksi vuosittaiset Lemin musiikkijuhlat, jossa voit nauttia parhaimmasta musiikista, aina oopperasta kansanmusiikkiin ja lasten konsertteihin saakka.

Omanlainen uniikki nähtävyytensä – yksi Suomen 7:stä ihmeestä (nimitys on peräisin v. 1973 järjestetystä kilpailusta) – on Lemin särä, lampaasta ja Lemin punaisesta perunasta puukaukalossa (leivinuunissa) valmistettu herkku. Tätä ruokalajia varten on olemassa vain sitä tarjoava yhden ruokalajin ravintola, Kippurasarven Säräpirtti.

Muista nähtävyyksistä merkittävin on Lemin puinen & viistovartinen ristikirkko vuodelta 1786, jonka rakennutti kuuluisa savitaipalelainen kirkkoarkkitehti Juhana Salonen. Kirkko on kuuluisa ja uniikki etenkin sen apilanlehtimallisen kattoholvinsa ansiosta, mutta myös seurakunnan jumalanpalveluksista, joissa virret veisataan upeasta neliäänisesti.

Lomaillessasi Lemissa sinun kannattaa tutustua lisäksi Lemin kotiseutumuseoon sekä Salpalinjan tykkipattereihin. Näistä Salpalinja, joka ulottuu Suomenlahdelta Sallaan ja kenttälinnoitettuna aina jäämerelle asti oli hankkeena Suomen kaikkien aikain suurin rakennustyömaa.

Salpalinjasta Lemiltä löytyy mm. Kärmeniemen ja Juvolan tykkiasemat.

Lemin Maja
Pajatie 4
54850 Kuukanniemi