Kuinka löytää edullinen lounas Helsingissä

Hyvä tapa löytää edullisin lounas Helsingissä on vierailla UniCafe opiskelijaravintoloissa (pikaruokapaikkojen ohella), mutta myös etniset (kiinalaiset jne.) ravintolat ovat lounasaikaan (noin klo 11-15) halpoja.

Mikäli haluat perinteiseen suomalaiseen / skandinaaviseen tyyliin tehdyn edullisen ruokalistan, Helsingissä kannattaa suunnata UniCafen lounasruokaloihin.

Näissä opiskelijaravintoloissa voivat käydä syömässä myös muut kuin opiskelijat, mutta tällöin hinta on hieman korkeampi (alennuksen saa opiskelijakorttia näyttämällä).

UniCafeja löytyy Helsingissä muun muassa:

  • Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksesta (Runeberginkadulta),
  • Helsingin Yliopiston päärakennuksesta (Yliopistokatu), sekä
  • Kaivopihalta, kivenheiton päästä mm. Stockmannin tavarataloa (ja kolmen sepän patsasta).

Ruoka on näissä paikoissa erinomaista ja edullista, ja seuranasi sinulla on tyypillisesti asiallisesti käyttäytyviä ja siististi pukeutuneita yliopisto-opiskelijoita. Halpaan annokseen sisältyy lämmin ateria, salaatti, sekä leipää.

Pikaruokailun suhteen ydinkeskusta on täynnä myös mm. kebab paikkoja ja pizzerioita, joita löytyy mm. keskustan Asematunnelin yhteydestä, kuin myös Kluuvin, Forumin (pohjakerroksen ravintola-aukio), ja Kampin kauppakeskuksista.

Nopeita ja edullisia wrappeja ja sandwich aterioita saat myös Stockmannin Delistä (Aleksanterinkatu), joka on varsinkin nähtävyyksien katselun suhteen erinomaisella paikalla nopeaa ateriaa varten. Stockmannin lähistöltä, Citykäytävästä, löytyy myös Rosso ketjun ravintola, jonka isot ja halvat pizzat saavat nopeasti kylläiseksi.

Halvat etniset lounaat Helsingissä

Etnisistä ravintoloista löytyy lounasaikaan useimmiten erittäin hyviä tarjouksia, joko buffet lounas pohjaisesti, tai lounasruokalistalta. Tarjolla on aivan keskustan tuntumassa esimerkiksi…

Kiinalaisista lounasruokapaikoista suosituimpiin kuuluu mm. New Bamboo Center (Annankadulla), joka on edelleen kävelymatkan päässä keskustasta, mutta pääset lähemmäksi myös Helsingin raitiovaunuja käyttäen.

Jos pidät italialaisesta ruuasta, yksi edullinen vaihtoehto on Benjam’s Bistro, joka sijaitsee lähellä parlamenttitaloa, kivenheiton päässä muun muassa Kiasman modernin taiteen museon rakennuksesta ja uudesta Helsingin musiikkitalosta.

Tunnelmallista halpaa ruokailua pääkaupungissa

Hyvä tapa yhdistää tunnelmallinen Helsingin sightseeing kierto lounasruokailuun on käydä syömässä Vanhassa Kauppahallissa, josta löytyy esimerkiksi Soppakeittiö ravintola.

Soppakeittiöstä löytyy nimensä mukaisesti runsaita, päivittäin vaihtuvien reseptien mukaan tehtyjä soppa-aterioita, yhdistettyinä tuoreisiin leipiin ja yrtteihin.

Ruokatarjonnan suhteen lounasperinteitä tarjoaa puolestaan esimerkiksi Ravintola Tori, Punavuoressa. Paikan ruokalistalta löytyy usein:

  • helsinkiläiseen tyyliin tehtyjä lohikeittoja,
  • suomalaisia lihapullia, ja
  • paljon muuta maukasta kotimaista ruokaa.

Hinnat eivät kuitenkaan ole budjettitasoa.

Oma tunnelmansa on toisaalta keskustan kahvila-lounasravintoloissa, kuten Cafe Engel ja Cafe Ekberg.

Näistä Cafe Engel tunnetaan varsinkin tuoreista, paikallisesti pyydystetyistä kalaruoistaan, runsaista salaateistaan, ja modernista otteestaan suomalaiseen lounaskotiruokaan.

Engelissä bonuksena saatat usein bongata kotimaisia julkkiksia, mukaanlukien säveltäjiä, filmi-alan osaajia, ja korkean profiilin kirjailijoita hakemassa inspiraatiota arkipäiväänsä.

Cafe Ekberg, joka on avoinna aamiaisesta alkaen (7:30-), valmistaa päivittäin vaihtoehtoja soppa-ruuista ja salaateista lounasruokailua varten, höystettynä erinomaisella kahvilla uniikissa miljöössä.