Lumijoen hotellit

Lumijoen hotellit ja muut majoituspaikat, mukaanlukien Lumijoen Pappila (Kankaanpääntie).

Kun olet turistina Lumijoella, nähtävänäsi ja koettavanasi on sekä upeaa luontoa, mukaanlukien Limingan lakeus ja uniikki Lumijoki, että kulttuurikohteita.

Turistimagneettina alueelle toimiikin etenkin paikkakunnan luonto, jossa upeana yksityiskohtana on Lumijoki, Suomen ainoa lännestä itään virtaava joki, joka laskee kuitenkin Itämereen.

Merenrantaa lomalaisten nautittavaksi löytyy yhteensä 38 km verran, ja paikkakunnalta löytyy myös Liminganlahti, joka on kansallisesti kuuluisa kauniina lintuparatiisina ja maan arvokkaimpana kosteikkona.

Liminginlahdella pesii joka vuosi noin 150 erilaista lintulajia, mukana tukkasotkia, tukkakoskeloita, merihankia, lapasorsia, sekä sinisorsia.

Parhaat paikat lintujen bongailuun ja luonnon ihailuun löydä Liminganlahden rannalla olevista lintutorneista, joita löytyy Sannanlahdesta ja Puhkiavanperältä. Molempien tornien vieressä on nuotiopaikkoja, opastetauluja, ruokailukatoksia, sekä telttapaikkoja.

Muista nähtävyyksistä luonnon nähtävyyksien ohella parhaimmistoon kuuluvat Lumijoen kunnantalo, Lumijoen kirkko, Hailuoto-höyrylaiva, Lumijoen kotiseutumuseo, ja Kyrön mylly.

Näistä upea on varsinkin vuonna 1938 valmistunut harvinainen puufunktionalistista rakennustyyliä oleva kunnantalo. Arkkitehtuurillista nähtävyyttä edustaa myös John Lybeckin käsialaa oleva, vuonna 1889 valmistunut Lumijoen kirkko, joka tunnetaan myös Lakeuden katedraalina.

Kirkon vieressä oleva vanha asehuone on vuodelta 1747.

Lumijoen kotiseutumuseo on puolestaan peräisin 1860-luvulta, ja nykyisin toimii täysin entisöitynä museotilana. Museon kokoelmat sisältävät Lumijoelta kerättyä ja lumijokisten lahjoittamaa esineistöä, etenkin historiallista lumijokelaista talonpoikaisesineistöä.

Lumijoen Pappila
Kankaanpääntie 84
91980 Lumijoki

Hailuoto-laivamajoitus
Varjakantie 793
91980 Lumijoki

LumiFysio Majoitus
Kankaanpääntie 24
91980 Lumijoki

Hentilän Rantamökit
Karinpääntie 134
91980 Lumijoki