Luvian hotellit

Luvian hotellit ja majoituspaikat yhteystiedot paikoille kuten ja Kylävainion Lomamökit sekä Seilorin Lomakylä.

Lomapaikkana Luvia edustaa upeaa merenrantakuntaa ja historiallista merenkulkupitäjää, jossa pääset tutustumaan myös viehättävään suomalaiseen maaseutu-alueeseen, johon kuuluvat erinomaisessa kunnossa olevat puutalot ja komea hiekkakivikirkko.

Tärkein alueelle turisteja tuovista tekijöistä on meri, joka on paikallisillekin kaikki kaikessa. Parhaimmillaan pääset nauttimaan meren tunnelmasta esimerkiksi Laitakarissa kauniina kesäpäivänä, ja merelle pääset vaikkapa Säpin majakkasaarelle risteillen.

Pääset myös kalastamaan meren herkkuja alueelta, tai voit vaihtoehtoisesti ostaa tuoretta saalista Luvian torilta torstaisin ja kesälauantaisin.

Luonnon nähtävyyksistä suosittuja ovat Luvian ulkosaaristo ja Satakunnan saaristoluonto, alueella, jossa on yhteensä yli 300 saarta ja luotoa.

Sinun kannattaa Luvian lomasi aikana tutustua myös alueen kulttuurinähtävyyksistään, joihin lukeutuvat Kotiseutumuseo, Luvian kirkko & kappeli, Knapernummen ampumahaudat, Kaljaasi Ihana, sekä Säpin majakka.

Näistä aivan keskustassa sijaitseva Luvian kirkko on Josef Stenbäckin suunnittelema ja upeasta punaisesta hiekkakivestä vuosina 1908-1910 rakennettu rakennus.

Luonnon nähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua myös Laitakarin virkistysalueeseen, joka sijaitsee meren rannalla, noin 5 km päässä keskustasta. Täällä järjestetetään myös lavatanssit kesälauantaisin.

Luviasta löytyy lisäksi useita lintujen bongauspaikkoja, tärkeimpänä Säpin saari, joka sijaitsee Selkämerellä Porin edustalla (mutta kuuluen Luvian kuntaan). Saarella pääset käymään paikallisen kalastajan kyydillä (www.kala-tommi.fi), Porin Kuuminaisista, merimatkana, joka kestää noin puoli tuntia (säästä riippuen).

Kylävainion Lomamökit
Pinomäentie 741
28560 Pori

Seilorin Lomakylä
Laitakari
29100 Luvia

Takapesän Tila
Käenpesäntie 228A
29100 Luvia