Marco Polo Ravintola | Juttutupa

Marco Polo ravintola, vuodesta 2008 eteenpäin Juttutupa nimen alla toiminut ruokapaikka, on yksi Graniitti Ravintolat ryhmän viidestä ravintolasta Hakaniemen kaupunginosassa Helsinkiä.

Ravintolalla on takanaan yli 100 vuoden historia, sillä sen ovat avautuivat asiakkaille rakennuksensa valmistumisvuonna 1908.

Alunpitäen ravintola oli kaksiosainen, joista Säästöpankinrannan puoleisen reunan Juttutuvan puoli oli varattu miehille, ja sisempi puoli ravintolas oli puolestaan varattu naisille.

Ravintola sai nopeasti suosiota helsinkiläisten keskuudessa, myös korkean profiilin poliitikoiden keskuudessa, josta muistuttaa nykypäivänäkin Juttutuvan tiloista löytyvä “vallankumouspöytä”, jonka ympärillä nähtiin usein Otto-Ville Kuusinen ja V. I. Lenin tekemässä suunnitelmiaan.

Nykyisenmuotoinen Marco Polo / Juttutupa ravintola avasi ovensa 1970-luvun loppupuolella, jossa nimi viittasi sen historiaan kaupungin keskeisenä sosiaalisen elämän keskuksena.

Uusittu paikka toimi jälleen sosiaalisten ja yhteiskunnallisten muutosten keskuspaikkana, sillä ravintolan tiloissa pohdittiin esimerkiksi Kalevi Sorsan johdolla 1980-luvun Suomen hallitusten kokoonpanoja.

Ravintolat omistanut Helsingin Työväenyhdistys myi ravintolat vuonna 1996 Graniittiravintolat Oy:lle, ja uusi omistaja piti tiloissa kahta ravintolaa vuoteen 2008, Juttutupaa ja Marco Poloa, jolloin tilat yhdistettiin yhdeksi ruokailupaikaksi Juttutuvan nimen alle.

Moderni Juttutupa ravintola tarjoaa ruokaa kv. keittiön mukaiselta, paljon klassikkoruokia sisältävältä menulta.

Voit tilata ateriasi myös pizzana, jotka löytyvät omalta listaltaan.

Paikka avaa ovensa arkisin klo 10:30-14 lounasruokailijoita varten. Voit ottaa lounaan joko noutopöydästä tai tilata ateriasi päivittäin vaihtuvasta lounasmenusta.

Juttutupa / Marco Polo Ravintola
Säästöpankinranta 6
00530 Helsinki

Aukioloajat
ma 10-24
ti-to 10-01
pe-la 10-03
su 12-23