Marttilan hotellit

Yhteystiedot Marttilan hotellit ja muut majoituspaikat toimipisteille, kuten Härkätien Kievari.

Marttila edustaa lomakohteena sekä varsinais-suomalaista kulttuurimaisemaa parhaimmillaan, kuin myös historiallisia nähtävyyksiä.

Historiallisiin nähtävyyksiin lukeutuu mm. alueen kautta kulkeva Hämeen Härkätie, joka on yhdistänyt Turunlinnan ja Hämeenlinnan toisiinsa jo viikinkiajoilta (800-luvulta) saakka, tehden siitä Suomen vanhimpia teitä.

Hämeen Härkätietä myötäilee myös Paimionjoki, jota ympäröivät maisemina Marttilalle kauniin profiilin luovat viljavat pellot ja metsäsaarekkeet.

Muista nähtävyyksistä kokemisen arvoisia ovat mm. Marttilan kotiseutumuseo, Pyhän Martin kirkko, Marttilan kirkkomuseo, ja Suomen viimeisen rauhanaikaisen mestauksen muistomerkki.

Näistä Marttilan kotiseutumuseo toimii entisten viljamakasiinien tiloissa, jotka rakennettiin Venäjän keisarin käskystä vuosina 1852-1859. Museon kokoelma sisältää yli 1000 esineen kokoelman, jossa pääset oppimaan muun muassa Marttilan talonpoikaishistoriasta ja käsityöläisten taidoista.

Aivan kotiseutumuseon takaa löydät puolesta Suomen viimeisen rauhanaikaisen mestauksen muistomerkin. Marttilan Pyhän Martin kirkko puolestaan on uniikki, kirkonrakentaja Antti Piimäsen vuonna 1765 rakentama lounaissuomalaista pitkäkirkkotyyliä edustava rakennus.

Kirkko on upea myös sisätiloiltaan, josta löytyy irtaimistoa aina keskiajalta saakka. Kohokohtina sisätilojen suhteen ovat esimerkiksi 1500-luvulta peräisin oleva krusifiksi sekä kansallisaarteistoon kuuluva Pietari Brahen lahjoittama saarnatuoli.

Luonnon nähtävyyksistä ja aktiiviloman viettotavoista sinun kannattaa tutustua muun muassa Marttilan korven eräreitistöön, jossa pääset patikoimaan lähes erämaisessa maastossa, soiden ja metsäsaarekkeiden maisemissa. Eräreitistön varrelta löytyy mm. nuotiopaikkoja ja laavuja.

Aktiivilomalaisille on tarjolla myös Paimionjoen melontareitti, yhteenlaskettuna 104 km pitkä jokireitti, jonka varrella olevat laaksot on luokiteltu kansallisesti arvokkaiksi maisema-alueiksi.

Paimionjoki on erinomaisesti melontaan soveltuva virta, sillä se on tyyliltään tilava ja pääsääntöisesti 5-25 m syvä väylä sekä virtaukseltaan vähäinen.

Huhtaanmaja – Heikolan Kyläseura ry
Heikolantie 70
21490 Marttila

Härkätien Kievari
Härkätie 371
21490 Marttila

Kylämäen hevostila
Hallintie 31
21490 Marttila