Miehikkälän hotellit

Miehikkälän hotellit ja muut majoituspaikat yhteystiedot, mukaanlukien Kyläsepän maja.

Lomakohteena Miehikkälä on erittäin uniikilla paikalla, Helsingin ja Pietarin välisen reitin keskipisteen tuntumassa, itärajalla kaakkoisimmassa osassa maata.

Paikkakunta tarjoaa lomalaiselle sekä muistomerkkejä, kulttuuria ja tapahtumia, kuin myös kansallisestikin tunnettuja museoita, tärkeimpinä Miehikkälän Salpalinja-museo, Miehikkälän kotiseutumuseo, sekä Suur-Miehikkälän kylämuseo.

Näistä ainutlaatuisin on Miehikkälän Salpalinja-museo, joka esittelee sotahistoriallisena museona Suomen kaikkien aikojen suurinta rakennushanketta, Salpalinjaa. Kansainvälisen vertailun vastaaviin muihin hankkeisiin kestävä Salpalinja rakennettiin vuosina 1940-1944 puolustusasemaksi, Suomen itärajan suojaksi.

Muita merkittäviä nähtävyyksiä alueella, joihin sinun kannattaa käydä tutustumassa Miehikkälän lomasi aikana kuuluvat myös Jatulintarhat, Miehikkälän kirkko, sekä Pitkäkosken myllyt ja saha (Pitkäkoski on Suomen kolmanneksi vanhin sahapaikka), kuin myös Hauhian mylly.

Luonnon nähtävyyksistä merkittävin on Salpapolku, joka on rakennettu Salpalinja teemaiseksi, tarjoten noin 50 km pitkän retkeilyreitin Miehikkälässä ja Virolahdella, suurimmalta osiltaan historiallista Salpalinjaa mukaillen. Reitin varrella voit tutustua myös Suomen sotahistoriaan, vierailemalla reitin lukuisiin korsuihin ja muihin linnoituskohteisiin.

Salpapolun maasto ja maisemat ovat hyvinkin vaihtelevat, alkaen Virolahden Majaniemen merimaisemista, jatkuen kaakkoissuomalaisen maaseutumaiseman kautta Miehikkälän erämaametsiin.

Kyläsepän maja
Muurikkalantie 8
49700 Miehikkälä

Lapjärven leirikeskus
Lapjärventie 390
49660 Miehikkälä

Palvaanjärven kurssikeskus – Kotkan metsäoppilaitos
Palvaanjärvi
54500 Taavetti

Palveluyhdistys Rateva ry
Rauhantie 3 D 24
49700 Miehikkälä

Pellinkangas Caravan
Taavetintie 311
49700 Miehikkälä

Miehikkälän Oriyhdistys
Muurikkalantie 96
49700 Miehikkälä

Peltolan majoitustilat
Kuivalantie 623
49760 Suur-Miehikkälä

Säästöpirtti
Säästöpirtintie 46 B
49700 Miehikkälä