Outokummun hotellit

Yhteystiedot Outokummun hotellit toimipaikoille kuten Hotelli Ravintola Malmikumpu (osoitteessa Asemakatu 1).

Lomakohteena Outokumpu sijaitsee osana itäistä Suomea, Joensuun ja Kuopion alueiden läheisyydessä. Kaupunki perustettiin vuonna 1977, ja nykyisin paikkakunnalla asuu yli 7000 asukasta.

Alkujaan (1900-luvun alussa) Outokumpu oli pieni kylä, mutta sen alueelta löydetty kupariesiintymä vuonna 1910 aloitti paikkakunnan voimakkaan kasvun teollisuuspitäjänä.

Kaivos suljettiin vuonna 1989, mutta Outokummun nimi yhdistetään edelleen tähän kaivostoimintaan, ja monet alueen nähtävyyksistä liittyvät tähän historialliseen kaivosteollisuuteen.

Näistä nähtävyyksistä korkeaprofiilisin on Outokummun Kaivosmuseo, jossa voit tutustua suomalaisen kaivostoiminnan historiaan ja nykypäivään.

Alueelta löytyy paljon erinomaisia käsityökauppoja, joista tunnetuimpia ovat ErgoMode, Galleria Raimund, Keramiikkapaja Elna Sivukari, Maijan Mattopirtti, Sirun luontopuu, Kivioku / Viljo Kärppä, Pala & kangas Palttina, ja Osuuskunta Taitokumpu.

Mikäli sinulla on kysyttävää alueen tapahtumista ja nähtävyyksistä, voit aina kääntyä Outokummun matkailutoimen palvelupisteen puoleen osoitteessa Kaivosmiehenpolku 2. Palveluspisteestä saat paikkakunnan esitteet ja kartat, ja myös neuvontaa suhteessa ohjelmapalveluihin ja majoituksiin.

Hotelli Ravintola Malmikumpu
Asemakatu 1
83500 Outokumpu

Huoneistohotelli Kaivoshovi
Kummunkatu 5
83500 Outokumpu

Outokummun kaupunki Kolmikannan leirikeskus
Rikkarannantie
83660 Outokumpu