Petäjäveden hotellit

Yhteystiedot Petäjäveden hotellit ja muut majoituspaikat toimipaikoille, kuten Maalaishotelli (Radio-ja Puhelinmuseon yhteydessä).

Turistina Petäjävedellä tutkittavanasi on luonnonkaunis paikkakunta, vain noin 30 km yhdestä Suomen suurimmista kaupungeista, Jyväskylästä.

Alueella on tarjottavanaan sekä kulttuurimaisemia, aktiiviloman viettotapoja, sekä ainutlaatuisia nähtävyyksiä, kuuluisimpana Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Petäjäveden Vanha kirkko.

Petäjävesi tunnetaan myös käsityöläisperinteistään, jotka ovat edelleen voimakkaasti esillä paikkakunnan arjessa, ja voitkin ostaa mukaasi erilaisia paikallisia tuotteita, etenkin huopatuotteiden ja seppien tekemien esineiden ollessa suosittuja.

Nähtävyyksistä tunnetuin, Petäjäveden Vanha kirkko, on lajissaan maan puuarkkitehtuurin huomattavimpiin kuuluvia muistomerkkejä. Se lisättiin UNESCO:n maailmanperintöluettoloon vuonna 1994, ja vuosittain paikkaa katsomaan tulee turisteja ympäri maailman.

Alueella lomaillessasi sinun kannattaa käydä katsomassa nähtävyyksistä myös Petäjäveden (uuden) kirkon, Radio- ja puhelinmuseon, Keski-Suomen Tieliikennemuseon, Sepänpuiston ja Kyläsepän pajan, kuin myös Toikkalan Nukke- ja käsityönäyttelyn.

Vanhan kirkkonsa ohella Petäjävesi tunnetaan myös upeasta luonnostaan. Voit viettää aikaa alueella mm. soutaen ja meloen hienoissa järvimaisemissa, retkeillen luontopoluilla, sekä vierailemalla alueen neljässä lintutornissa: Piesalankylän lintutorni, Pien-Hetteen lintutorni, Lahnajärven lintutorni, ja Sallistensuon lintutorni.

Melontareiteistä merkittävin on Wanhan Witosen melontareitti, Petäjävedeltä Jämsään. Sen varrella pääset tutustumaan Keski-Suomen luontoon eri muodoissaan, reitin varren profiiliin kuuluessa kapeita järvi- ja jokiosuuksia sekä koskia.

Maalaishotelli
Heinämäentie 58
41900 Petäjävesi

Jukolan mökit
Kelantie 143
41900 Petäjävesi

Lemettilän tila
Siltatie 23
41900 Petäjävesi

Loma-Ässä
Järvitie 36
41980 Kuivasmaki

Maatilamatkailu Kumpunen
Kirrintie 94
41900 Petäjävesi

Petäjälahti
Petäjälahdentie 31
41900 Petäjävesi

Taipaleen luomu- ja matkailutila, Petäjämajat
Taipale 20
41900 Petäjävesi

Toppalan mökit
Toppalantie 120
41900 Petäjävesi