Pieksämäen hotellit

Pieksämäen hotellit yhteystiedot paikkakunnan majoituspaikoille kuten Hotelli Savonsolmu ja Lomatrio.

Matkailukohteena keskeisellä paikalla Suomea oleva Pieksämäki tarjoaa runsaan valikoiman tapahtumia, kulttuuria, ja nähtävyyksiä, ja alue on suosittu etenkin kokousten, koulutusten, ja perhejuhlien pitopaikkana.

Kulttuuritapahtumien suhteen sinun kannattaa tutustua varsinkin Kulttuurikeskus Poleeniin, josta löytyy teatteria, näyttelyä, sekä konsertteja. Poleenin ohella kaupungista löytyy mm. Pieksämäen Teatteri, Päivällisteatteri, Satelliittiteatteri, ja Salainen Teatteri.

Tuliaisiksi paikkakunnalta käynnistä suosittuja ovat esimerkiksi Moilas kahvio-myymälän leipomotuotteet, lahjatuotteet posliinitalo Leena Heinosen tehtaanmyymälästä, sekä Vanilla Sky sisustus-ja lahjatavaraliikkeen valikoimat.

Tutustumisen arvoinen on myös Taito Shop, joka myy omalta osaltaan esimerkiksi Pieksämäki mukeja & liinoja ja muita aiheeseen liittyviä käyttötuotteita.

Jos tulet paikkakunnalle aktiivilomalle, Pieksämäen luonto on erinomainen esimerkiksi kesäisiin melontaan, kalastukseen ja patikointiin, sekä talvella mm. hiihtämiseen.

Yksittäisiä kohokohtia Pieksämäellä ovat maailman korkein metsäkirkko Partaharjussa, Telekkä-lintulaavu Tuomiojärvellä (Etelä-Savon linturikkaimman järven rannalla), sekä vuosittainen harrastusajoneuvotapahtuma Big Wheels.

Muita tapahtumia paikkakunnalla ovat myös Savo Vintage, Paremman avioliiton leiri, sekä Antiikkia ja löytöjä tapahtuma (Häkkilän Tilalla Venetmäessä).

Majoituksen suhteen paikkakunta tarjoaa varsinkin runsaan vuokramökkitarjonnan, Suomen yhden mökkirikkaimman ja puhdasvetisimpien järvien alueen sisältä. Mikäli tarvitset hotellimajoituksen aivan Pieksämäen keskustasta (Pieksäjärven rannalta), tarjolla on mm. hotelli Savonsolmu.

Mikäli tulet alueelle isommalla ryhmällä, ryhmämajoitusta tarjoavat esimerkiksi Partaharjun Toimintakeskus, Lomatrion karavaanari/campingalue ja Lomapirtti Vangasjärven rannalla, Naarajärvellä.

Majoituksien ja muiden Pieksämäen matkailuun liittyvien kysymysten suhteen sinua avustaa parhaiten Matkailuneuvonta, jolla on toimipiste osoitteessa Keskuskatu 14.

Hotelli Savonsolmu
Toikantie 9
76100 Pieksämäki

Lomatrio Oy
Kangasniementie 18
76850 Naarajärvi (5 km Pieksämäeltä)