Puolangan hotellit

Puolangan hotellit ja muut majoituspaikat, mukaanlukien Askan Erämajat sekä Puolangan Majoitus ja Caravan.

Lomailun kohteena Puolanka tarjoaa nähtävää ja koettavaa sekä luonnon nähtävyyksien, harrastusten, että kulttuurikohteidenkin puolesta.

Yksittäisistä nähtävyyksistä kuuluisimpiin kuuluu Hepoköngäs, joka on kotimaisissa oloissa korkein maasta löytyvä luonnonvarainen vesiputous (24 m).

Kaikkein parhaiten tunnettu matkailukeskus alueella on kuitenkin Paljakasta löytyvä vapaa-ajankeskus, jonka jääkausi muovasi aikanaan Kainuun mahtavimmaksi maamerkiksi ja maakunnan korkeimmiksi laskettelurinteiksi (korkeuseroa lähes 200 metriä, merenpinnasta 350 metriä).

Yhteensä Paljakasta löytyy 17 erilaista laskettelurinnettä (joista viisi on valaistuja ja hissejä on yhteensä seitsemän), ja alue toimii lomailun keskuksena myös muina vuodenaikoina, keskellä kauneinta osaa Kainuusta.

Paljakan hiihtokeskus tarjoaa myös hiihtokoulut, SnowParkin, vuokraus- ja huoltopalvelut sekä hissilippujen nopea hankkiminen SnowCard-verkkokaupasta.

Muista Puolangan seudun nähtävyyksistä sinun kannattaa lomasi aikana käydä tutustumassa muun muassa Askanmäen kotiseututaloon, Keskitaloon, Tiaisen torppaan (entisöity 1880-luvun alkuperäisasuunsa), Isa Aspin patsaaseen, Puolanka-Pirtti museoon (Koskikadulla), kuin myös Puolangan kirkkoon.

Mikäli sinulla on kysyttävää matkasi aikana Puolangan nähtävyyksiin tai tapahtumiin liittyvistä asioista, voit kääntyä mm. Grilli-Katiskassa toimivan matkailuneuvonnan puoleen (osoitteessa Ouluntie 11).

Askan Erämajat
Pudasjärventie 217
89200 Puolanka

Puolanka Camping
Leiritie 1
89200 Puolanka

Puolangan Majoitus ja Caravan
Pudasjärventie 1
89200 Puolanka

Auhon lomaranta
Pekkalantie 6
89200 Puolanka

Lomakylä Korven Kummajainen
Hyrynsalmentie 30B
89200 Puolanka

Kuikan maatila
Somerentie 200
89200 Puolanka