Pyhäjärven hotellit

Pyhäjärven hotellit yhteystiedot paikkakunnan majoituspaikoille kuten Hotelli Pyhäsalmi ja Korpimotelli Riikinhovi.

Mikäli olet turistina Pyhäjärvella, paikkakunta sisältää monenlaisia käyntikohteita ja tapahtumia koko lomasi ajaksi.

Kansallisesti tunnetuimpia alueen nähtävyyksistä ovat Emolahden hiekkaranta, Pyhäjärven virkistyskalastusalue, naistentanssit Suurlavalla (kesätiistaisin) sekä Vitikkamäen luontopolku, aktiivilomalaisten suosikki.

Kenties kaikkein kuuluisin nähtävyys paikkakunnalla on kuitenkin kellomuseo-ravintola Vaskikello (valtateiden 4 & 27 risteyksessä), jossa ravintolassa ja sen pihamaalla on yli 1000 kellon kokoelma. Pienin näytillä olevista kelloista on vain 8 gramman painoinen, ja suurin puolestaan yli 8 tonnia.

Tapahtumista korkeaprofiilisin on Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaali, koko maan merkittävin nykytanssitapahtuma. Tapahtuma järjestetään vuosittain heinäkuun lopussa, sisältäen sekä kotimaisia kantaesityksiä että kansainvälisiä nykytanssin menestysteoksia.

Pyhäjärven idyllinen kirkonkylä on nähtävyys myös sinällään, jossa yksittäisiä kohokohtia ovat Pyhäjärven kirkko, kesäteatteri KesäHeinä, Pitokartano Verkkoranta, kotiseutumuseo, sekä Korhosenniemi riihikirkkoineen.

Aktiivilomalaisena sinun kannattaa tutustua mm. Honkavuoren luonto- ja liikuntakeskukseen, joka on ollut esimerkiksi SM-hiihtojen näyttämönä ja jossa järjestetään talvisia tapahtumia kuten Helenan Hiihdot ja Honkavuoren hiihdot.

Kesäisin voit myös pelata golfia Pyhäjärvellä, aivan järven rannalla olevassa Golf-kentällä.

Mikäli sinulla on kysyttävää lomasi aikana esimerkiksi alueen majoituspaikoista, nähtävyyksistä, sekä tapahtumista, paras paikka jonka puoleen voit kääntyä on kaupungin matkailuneuvonta, aivan nelostien vieressä Emolahti Camping -lomakylässä.

Emoniemen Lomamökit
Emoniementie 670
86800 Pyhäjärvi

Hotelli Pyhäsalmi
Ollintie 19
86800 Pyhäjärvi

Korpimotelli Riikinhovi
Rikkikuja 2
86900 Pyhäkumpu

Lomamökit K:Matintalo
Toukolantie 33
86800 Pyhäjärvi

Mansikkarannan lomamökit
Pikkuseläntie 8
86800 Pyhäsalmi

Marjoniemen lomakylä
Lomakyläntie 178
86850 Hiidenniemi

Onnimannin lomamökit
Emoniementie 137
86800 Pyhäsalmi

Pitokartano Verkkoranta
Verkkorannantie 65
86810 Pyhäjärvi

Taitomaja Oy
Rantalantie 13
86800 Pyhäjärvi