Pyhärannan hotellit

Pyhärannan hotellit ja muut majoituspaikat, kuten Pyhärannan Kievari ja Kirikallio.

Turistina Pyhärannalla tutkittavanasi alueelta löytyy merta, rantakallioita, kallioisia metsiä, ja upeita järviä pikkujokineen, jotka ovat kokonaisuutena muodostaneet paikkakunnasta erittäin suositun kesälomailun kohteen.

Pyhärannan viehätystä on kautta aikain lisännyt se, että paikka edustaa uniikkia suomalaista kulttuuria Varsinais-Suomen ja Satakunnan rajalla, jossa se on omaksunut vaikutteita eri puolilta Suomea omaan arkeensa.

Yksittäisistä nähtävyyksistä kansallisesti tunnetuin on museoviraston rakennusperintörekisteriä osana oleva Pyhärannan kirkko vuodelta 1909, joka on arkkitehti Josef Stenbäckin käsialaa.

Harmaakivisestä ristikirkosta, johon mahtuu kerrallaan jopa yli 700 kävijää, löytyy sisältä kohokohtana mm. Ilmari Heinosen alttaritaulu “Kristus ristillä” vuodelta 1939.

Muita tutustumisen arvoisia kulttuurinähtävyyksiä lomasi aikana ovat mm. Santtion kylä, Puu-Santtion toimintakeskus MAININKI, Radansuun vesimylly, Pyhärannan kotiseutumuseo, sekä Lahdenvainion tuulimylly.

Näistä Lahdenvainion tuulimylly on upea, kunnostettu mamsellimylly Lahdenvainion Myllymäellä, joka toimii useiden kylän tapahtumien, kuten juhannusjuhlien, keskipisteenä vuosittain.

Luonnon nähtävyyksistä tunnetuin on Otajärvi, arvokas lintuvesikohde, josta löydät luontoon tutustumisen avuksi myös luontotuvan ja matalan lintujen tarkkailulavan. Toinen käymisen arvoinen luontokohde paikkakunnalla on Rihtniemi, josta löytyy hyvältä paikalta erinomainen lintutorni harvinaisten lintujen bongailuun.

Mikäli sinulla on kysyttävää alueen tapahtumista, nähtävyyksistä, tai vaikkapa majoituksesta, paras paikka jonka puoleen voit kääntyä on Pyhärannan virallinen matkailuneuvonta, joka toimii osana Pyhärannan kunnan toimintaa, osoitteessa Pajamäentie 4.

Pyhäranta Camping
Rohdainen, Leiritie 8
23950 Pyhäranta

Pyhärannan Kievari (entinen Juhlatalo Suojala)
Suojalantie 9
23950 Pyhäranta

Wanhapaikka
Ihoden kylätie 42
27320 Ihode

Kirikallio
Kirikalliontie
27320 Ihode

Riitant Oy Lomamökit
Ylikyläntie 123
62175 Ylikylä

Siuttilan lomamökit
Radansuuntie 60
23500 Pyhäranta

Rihtniemen leirimaja
Kauhianpääntie 5
23950 Pyhäranta