12 suosittua ravintola Kruununhaka paikkaa

Lista 12 suositusta ravintola Kruununhaka ruokailupaikasta, aina thaimaalaisia herkkuja tarjoavasta Doi Thaista opiskelijaruokailuhintaiseen (mutta kaikille kävijöille avoinna olevaan) UniCafe Oliviaan.

Kruununhaka on ravintolakaupunginosana erittäin suosittu, johtuen osittain sen läheisyydestä sekä useisiin Helsingin Yliopiston instituutioihin että pääkaupungin parhaisiin nähtävyyksiin kuten Senaatintoriin.

Alueesta on viime vuosina muodostunut myös yksi trendikkäimmistä shoppailu-ja ajanvietto kaupunginosista, kiitos Kruununhaassa sijaitsevan upean Pohjoisrannan sekä katujen varsilta löytyvien vintage-liikkeiden.

Doi Thai
Meritullinkatu 5
00170 Helsinki

Doi Thai on kompaktikokoinen, 30-asiakaspaikan Thai-ravintola Kruununhaassa, erikoisosaamisenaan Pohjois-Thaimaan erikoisuudet.

Ravintolan pohjoisen Thaimaan keittiön osaaminen juontaa paikan perustajien juurista Chiang Maista, Thaimaan toiseksi suurimmasta kaupungista, joka sijaitsee maan pohjoisosassa. Myös ravintolan miljöö on viimeistelty samaan miellyttävään pohjois-thaimaalaiseen tyyliin.

Voit aloittaa ruokailusi Doi Thaissa lounaasta, joka tarjoillaan päivittäin vaihtuvan lounasmenun avulla. Muina aikoina voimassa olevan a la carte listan ruokia saa myös mukaan, take away alennettuihin hintoihin.

A la carte lista sisältää thaimaalaisista erikoisuuksista alkuruokia, keittoja, salaatteja, naudanliharuokia, kanaruokia, porsaanliharuokia, ankkaa, kala-ja äyriäisruokia, sekä thai jälkiruokia.

Piano
Rauhankatu 15
00170 Helsinki

Piano on suosittu kruununhakalainen lounasravintola, jonka tiloissa järjestetään usein myös iltaisin erilaisia tapahtumia, aina yritysten tapahtumista yksityisiin perhejuhliin ja akateemisiin karonkka illanistujaisiin.

Ravintolan buffet-pohjainen lounasruokailu on avoinna arkisin klo 10:45-14, muina aikoina paikka toimii tilausravintola pohjaisesti. Voit tilata lounaasi myös päivittäin vaihtuvasta lounasmenusta.

Kuurna
Meritullinkatu 6
00170 Helsinki

Meritullinkadulla sijaitseva Kuurna edustaa tyylikkään yksinkertaista lähestymistapaa klassiseen ravintolaruokailuun, tarjoten pelkistetyn menun, joka vaihtuu viikoittain.

Ravintola on avoinna maanantaista perjantaihin klo 18–20 ja lauantaisin klo 16–20. Sunnuntaisin paikka on kiinni.

Esimerkkinä ruoista jonkalaisia saatat löytää Kuurnan ruokalistalta ovat mm.

  • Uunisiikaa (salsa verde),
  • Paahdettuja muikkuja (tomaattisalaatti), sekä
  • Naudan kieltä(pikkelöityjä kantarelleja).

Rodolfo
Kirkkokatu 5
00170 Helsinki

Rodolfo, joka on perustettu vuonna 1970, on arvostettu, Helsingin vanhimpiin lukeutuva vielä toiminnassa oleva italialainen ravintola.

Paikan erikoisuuksiin kuuluvat italialaisiin resepteihin tehdyt ravintolan oman keittiön tuorepastat, sekä italialaiset tuorekastikkeet. Rodolfo panostaa muutoinkin ruokian autenttisuuteen, maahantuoden suoraan italiasta leikkeleitä ja juustoja.

Ravintola kattaa arkisin klo 10:30 – 15 tilat lounasruokailijoita varten, päivittäin vaihtuvalla lounasmenulla. A la carte lista puolestaan sisältää alkuruoat (antipasti), tuorepastat, pääruoat, pizzat, sekä italialaiset jälkiruoka erikoisuudet.

Qulma
Mariankatu 13 B
00170 Helsinki

Qulma on aamiais-ja lounasravintola Kruununhaan Mariankadulla.

Paikan erikoisosaamiseen kuuluvat aamiaiset (mukana belgialaista kahvia ja aitoa jugurttia makealla minttupestolla), kahvi & kakkupala, sandwichit, keitot, sekä salaatit.

Näistä keittoja on tarjolla ainutlaatuisen lounaskeittobuffet tarjoilun kautta, maanantaista perjantaihin klo 11-14:30. Keittobuffet sisältää kolmea erilaista, vaihtuvaa keittoa ekstroineen, mukaanlukien lähileipomon valmistamat leivät.

Ravintola Ask
Vironkatu 8
00170 Helsinki

Intiimikokoinen, 26 asiakaspaikan Ask Ravintola, jonka menusta löytyvät 4 ja 8 ruokalajin vaihtoehdot. Paikka on avoinna sekä lounaan että illalliskattauksen.

Menun ruokien raaka-aineiden hankinnassa Ask painottaa sekä lähituottajia että laadukkaita pientiloja. Mahdollisuuksien mukaan kyseessä on aina myös joko orgaanisesti valmistetut tai biodynaamisesti viljellyt raaka-aineet, tai luonnonmukaisesti pyydystetyt saaliit.

Kasakka
Meritullinkatu 13
00170 Helsinki

Venäläistä ruokaa tarjoava Kasakka on ollut yksi pääkaupungin helmistä perustamisestaan vuonna 1969 saakka. Ravintolan viehätykseen kuuluvat maukkaiden itä-naapurista kotoisin olevien ruokien lisäksi myös venäläiseen tyyliin oleva miljöö musiikkeineen ja taideteoksineen.

Voit valita ruokailusi valmiiksi mietityistä settimenuista tai a la carte pohjaisesti, josta löytyvät venäläiset alku-/jälkiruoat, keitot, blinit, kala-ja kasvisruoat, sekä lintu-ja liharuoat.

Kasakka ravintola Kruununhaka kuuluu Delifox Ravintolat ryhmään, jolla on olemassa mm. alennuksiin oikeuttava kanta-asiakkuus ohjelma.

Korea House
Mariankatu 19
00170 Helsinki

Mariankadun Korea House on yksi Suomen harvoista korealaisista ravintoloista, ja ainoa, jonka menu kattaa koko korealaisen makupaletin raikkaista alkuruoista makeisiin jälkiruokiin saakka (unohtamatta listalta löytyvää korealaista “O B” nimistä ruokajuoma olutta).

50-asiakaspaikan kokoinen ravintola aukeaa arkisin lounasruokailuun, joka on kattauksena tarjolla klo 11-14. Jos olet kiireinen tai haluat vain nauttia korelaisista herkuista omaan rauhalliseen tahtiin kotioloissa, voit tilata ruokasi erilliseltä take away menulta.

Esimerkkeinä a la carte listalta löytyvistä pääruoista ovat olleet mm.

  • Kanpunggi (friteerattua kanaa makeahkolla chilimarinadikastikkeella),
  • Bulgogi (ohueksi leikattua naudanlihaa jossa makeahko marinadi), sekä
  • Yeonneoyori (paistettua lohta soija kastikkeella tai chilimarinadissa).

Zen Sushi Snellmanninkatu
Snellmaninkatu 16
00170 Helsinki

Maanantaista perjantaihin klo 11-19 auki oleva Zen Sushi Snellmanninkadulla Kruununhaassa tarjoaa sushi aterioita sekä lounaalle että päivän läpi a la carte pohjaisesti.

Lounaslista sisältää 8-12 kappaleen sushilajitelman. A la carte listalta löytyvät myös sushirullat, nigirit, yakitorit, sashimit, misokeitot, salaatit, sekä jälkiruoat.

Voit ottaa annokset päivän läpi myös mukaan, take awaynä.

Zinnkeller
Meritullinkatu 25
00170 Helsinki

Zinnkeller edustaa suomalaisissa oloissa harvinaista saksalaista keittiötä, niin monipuolisen ruokalistan, kuin saksalaisten oluiden ja viinienkin kautta.

Myös ravintolan sisustuksessa on panostettu aitoon saksalaiseen tunnelmaan värisävyjen ja materiaalien valinnan kautta.

Ravintola on tarjolla arkisin lounasruokailua varten klo 11 – 14, lounaan tapahtuessa saksalaisen noutopöytä-buffetin kautta, mutta voit tilata myös lounasmenuista. Lounaaseen kuuluu mukaan aina kahvi sekä pieni makea.

Esimerkkeinä a la carte ruokalistan saksalaisista erikoisuuksista, joista löytyy myös kullekin Saksan osavaltiolle ominainen vaihtoehto, ovat olleet mm.

  • Ylikypsää possunkylkeä hapankaalilla,
  • Pariloitua Leberkäsea ja kananmuna, sekä
  • Thuringenin tapaan valmistettu bratwurst hapankaalilla ja perunoilla.

Ravintola Family
Unioninkatu 39
00900 Helsinki

Unioninkadun Ravintola Family on aiemmin Ravintola Cheniä pyörittäneiden omistajien kiinalainen ravintola Helsingissä.

Family tarjoaa ruokaa lounaasta alkaen, buffet tyyliin, jossa on aina vaihtoehtoina 10 erilaista lämmintä kiinalaista ruokaa ja salaatti.

Voit tilata lounaasi myös erillisestä päivittäisestä lounasmenusta, johon kuuluu 11 erilaista vaihtoehtoa. Lounaaseen kuuluu mukaan aina kahvi, vesi, ja tee.

A la carte on kiinalaisten ruokien suhteen yksi kaupungin kattavimpia, sillä voit valita ateriasi yhteensä noin 200 erilaisesta vaihtoehdosta.

Ravintola Kruununhaka – UniCafe Olivia
Siltavuorenpenger 5 A
00170 Helsinki

UniCafe Olivia on kaikille kaupunkilaisille avoin opiskelijaravintola, joka tarjoaa suomalaista/skandinaavista kotiruokaa erittäin edullisiin hintoihin.

Ravintola on avoinna aamiaisesta klo 9 alkaen, lounasajan päättyessä klo 14:30.

Ravintolan toiminnan taustalla on Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunta (HYY)