8 loistavaa ravintolat Katajanokka vaihtoehtoa

Ravintolat Katajanokka valikoima sisältää paljon hyviä vaihtoehtoja, johtuen kaupunginosan profiilista mm. Viking Linen satamaterminaalin ja useiden merkittävien pääkonttoreiden sijaintina.

Turisteja kaupunginosaan tuo nähtävyyksiä katselemaan ja syömään mm. Uspenskin katedraali.

Alla kahdeksan erinomaisen ravintolan valikoima, aina Ravintola Nokasta Scandic Grand Marina hotellin ravintolaan, tämän kompaktin ja merellisen Helsingin kaupunginosan aluella, kukin kävelymatkan päässä toisistaan.

Ravintola Nokka
Kanavaranta 7F
00160 Helsinki

Royal Ravintolat ketjuun kuuluva Ravintola Nokka on yksi Helsingin parhaista ravintoloista, ja sen tasoa verrataan usein mm. paikkoihin kuten Chez Dominique.

Laadukkaan suomalaisen keittiöperinteen mukaisen ruokansa lisäksi myös ruokailumiljöö on Nokalla erinomainen, sillä ravintola on rakennettu 1800-luvulta peräisin olevaan makasiinirakennukseen, Katajanokan huvivenesatamaa vastapäätä.

Jos olet turistina kaupungissa, yksi kokeilun arvoisista kokemuksista on tilata ravintolan Helsinki Menu, joka on koottu edustamaan parhaita helsinkiläisen keittiön puolia turisteille ja ulkopaikkakuntalaisille kaupungissa kävijöille.

Ravintola panostaa yhteistyöhön paikallisten ja alueellisten pientilatuottajien kanssa, ja myy myös näiden tuottajien tuotteita herkkukasseina, jotka muodostavat erinomaisia tuliaisia Helsingissä vierailusta.

Ravintola Sipuli
Kanavaranta 7
00160 Helsinki

Myös ravintola Sipuli on rakennettu perinteikkääseen punatiiliseen satamamakasiiniin, sisältäen a la carte ravintolan ohella myös baarin, merihenkisiä kabinetteja, bankettisalin, sekä suuriinkin tapahtumiin soveltuvan Talvipuutarha osion.

Voit vierailla myös Sipulin Kanava Bar osiossa, joka on avoinna ympäri vuoden lounasruokailua varten, ja tarjoaa kesäisin yhden kaupungin suosituimmista terassikokemuksista.

Esimerkkeinä Sipulin a la carte listalta usein löytyvistä ruokalajeista ovat mm.

  • Karamellisoitua vasikanposkea, kateenkorvaa ja naurista,
  • Haudutettua ruijanpallasta, taskurapua ja vesikrassia, sekä
  • Grillattua luomunaudan sisäseläkettä, herkkutatteja ja belugalinssejä.

Bellevue
Rahapajankatu 3
00160 Helsinki

Bellevue on yksi kaupungin maineikkaimpia venäläisiä ravintoita, ollen toiminnassa nykyisellä paikallaan jo vuodesta 1917.

Ravintola avautuu arkisin lounasruokailua varten klo 11.

Muina aikoina voimassa olevalta a la carte listalta löytyvät venäläiset alkuruoat, blinit, pelmeenit, pääruoat (mukana klassikot kiovalainen kana ja file stroganoff), sekä venäläisiä jälkiruoka-erikoisuuksia.

Viikoittain, lauantaisin, Bellevue tekee kahden kattauksen seisovan pöydän, Zakuskapöytä tarjoilun, klo 13 ja 15.

Mount Everest Nokka
Luotsikatu 12
00160 Helsinki

Nepalilainen ravintola Mount Everest Nokka on 50 asiakaspaikan kokoinen ruokailupaikka, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1997, ja saanut paljon vakioasiakkaita laadukkaan ruokansa ja ystävällisen asiakaspalvelunsa ansiosta.

Ravintola tarjoilee lounasta ma-pe, klo 10:30-15, siten, että kullekin viikonpäivälle on varattu oma lounasmenunsa.

A la carte listan ruokiin sisältyvät puolestaan nepalilaiset alkuruoat, tandoori-uuni erikoisuudet, kanaruoat, lammasruoat, kasvisruoat, kala ja äyriäiserikoisuudet, thali ateriat, sekä nepalilaiset jälkiruoat. Ruoat saa myös mukaan otettavina take away annoksina (pl. thali ruoat).

Ravintola Jailbird
Merikasarminkatu 1a
00160 Helsinki

Ravintola Jailbird on entisen Katajanokan vankilan tiloihin rakennetun Best Western Hotel Katajanokan ravintola, jonka ruokalista on koottu kansainvälisen keittiön parhaista resepteistä, mukana myös suomalaisen perinteen mukaisia ruokia.

Jailbirdin erikoisuuksiin kuuluvat esimerkiksi Rytin härkä (kokonaisena grillattu 2 kg:n häränsisäfilee) sekä Linnanpihan härkää ateria.

Voit käydä syömässä ravintolassa a la carten ohella myös lounasruokailun, kuin myös runsaan buffet aamiaisen, jonka tarjoilu alkaa arkisin kello 6:30 (lauantaisin klo 7 ja sunnuntaisin klo 7:30).

Ravintola Katajanmarja
Linnankatu 9
00160 Helsinki

Olutravintola Katajanmarja sijaitsee Linnankadun varrella Katajanokalla, ollen auki aamiaistarjoilusta illalliskattaukseen saakka.

Ravintolan ote ruoanlaittoon on valmistaa sekä kotimaiselle maulle tuttuja kotiruokia, kuin myös kansainväliseen makumaailmaan kuuluvia a la carte aterioita.

Jos olet majoittautuneena suositussa Eurohostel hotellissa & hostellissa, ravintola sijaitsee aivan tämän hotellin yhteydessä. Muualta pääset helposti paikalle raitiovaunuilla, sillä linjojen 4 ja 4T raitiovaunut pysähtyvät ravintolan kulmalle.

Ravintolat Katajanokka – Kaksi Kanaa
Kanavakatu 3
00160 Helsinki

Kaksi Kanaa kuuluu maan legendaaristen ravintoloiden joukkoon, sillä tämä teatteriravintola on ollut viikonloppuisin yksi pääkaupungin iltaelämän tähtiä jo yli 30 vuoden ajan.

120-paikkainen ravintola toimii arkisin lounasravintolana (ma-pe klo 11-14), siten, että voimassa on tuolloin päivittäin vaihtuva lounasmenu.

Kahden Kanan a la carte ruokalista on luotu käyttäen kv. keittiön perinteitä, sisältäen reseptejä mm. ranskalaisesta ja italialaisesta keittiöstä, suomalaisen ruokaperinteen ohella.

Scandic Grand Marina Restaurant & Bar
Katajanokanlaituri 7
00160 Helsinki

Katajanokan Scandic hotellin ravintola, Grand Marina Restaurant & Bar, tarjoaa menun, joka sisältää moderneja skandinaavisia kulinaarisia vaikutteita, mukana erikoisuuksia kuten poronpihviä.

Hotelliravintoloiden tapaan ravintola avaa ovensa heti aamusta, aamiaisen merkeissä (ma-pe klo 7 alkaen, la klo 7:30 alkaen, ja su klo 8 alkaen).

Lounasruokailu ravintolassa on tarjolla arkisin, kello 11:30-14. A la carte listalta voit tilata klo 18 alkaen.

Samasta rakennuksesta löytyy myös Scandic hotellin baari sekä pub.