Reisjärven hotellit

Reisjärven hotellit ja majoituspaikat yhteystiedot, yöpymispaikoille kuten Kartanohotelli Saari.

Matkailun kohteena löydät Reisjärveltä aineksia etenkin aktiiviloman, erämaaloman, sekä luonnon nähtävyyksistä koostuvan ajan viettoon.

Kansallisesti tunnetuin Reisjärven luonnon nähtävyyksistä on Peuran polku -ulkoilureitti, joka on saanut nimensä metsäpeurasta, Suomenselällä 1600-1700 luvuilla yleisesti esiintyneestä eläimestä, joka on tarhauksen ansiosta saatu uudestaan parin sadan yksilön kannaksi.

Runkoreitti Peuran polkua on kaikkiaan 85 km pitkä, ja menee pitkin reittiä Reisjärven Petäjämäki – Kuivajärvi – Lestijärvi – Perho. Tämä reitti on merkitty kokonaisuudessaan oransseilla merkeillä matkaajia varten.

Suosiota matkaajien keskuudessa tämä ikivanha eräreitti on saanut Keski-Pohjanmaan rauhallisimpien, upeiden erämaaseutujensa ansiosta, jossa voit kokea koskemattoman luonnon ikimetsineen ja korpialueineen parhaimmillaan.

Retkesi aikana voit nähdä mm. useita harvinaisia saloseutujen lajeja, kuten joutsenia, metsähanhia, kurkia, sekä erämaajärvien kalasääsken. Voit päättää vaellusreitin Perhon ulkoilukeskukseen tai Koirasalmen opastuskeskukseen Kivijärvellä (Salamajärven kansallispuiston alueella).

Voit toki retkeillä pitkin alueelta löytyviä lyhyempiäkin reittejä, esimerkiksi Kuivajärven alueella. Muun muassa Kuivajärven kierroksella on mittaa vain 4,2 km ja Kirves-Heikin kanavalta lähtevällä Suurijärven kierroksen polulla 2,5 km.

Muita luonnon kohteita paikkakunnalla ovat Iso-Vänttäläinen järvimaisemineen, Koukkunen ja Raatejärvi, kuin myös jylhä Kolminurkan kallio.

MTY Kiviahon Lomamökit
Ylilestintie 83
85900 Reisjärvi

Kartanohotelli Saari
Susisaarentie 12-14
85900 Reisjärvi

Susisaaren loma Oy
Susisaarentie 12-14
85900 Reisjärvi

Erä-Korpinen & Saarisen leirikeskus
Viitostie 12
85900 Reisjärvi

Järvelän kylätalo
Kolmostie 388
85940 Reisjärvi