Saarijärven hotellit

Saarijärven hotellit yhteystiedot paikkakunnan majoituspaikoille kuten Hotelli-Ravintola Seurahuone.

Jos olet turistina alueella, 11 000 asukkaan Saarijärvi tarjoaa kauniin maaseutukaupungin Keski-Suomessa, jota on kuuluisasti kuvannut mm. kansallisrunoilija J. L. Runeberg runoissaan.

Suosituimpiin yksityisiin nähtävyyksiin Saarijärvellä kuuluvat kesäkohteet Puuhapuisto Veijari ja Kivikauden kylä. Näistä Puuhapuisto Veijari (Kolkanlahdessa) on kävijämäärillä mitattuna Pohjoise Keski-Suomen suosituin lapsiperheiden päiväkohde.

Puuhapuiston yhteydestä löydät myös Kalastajakylän, suositun kirjolohien ongintapaikan, josta löytyy kalankäsittely- ja savustustilat.

Lähellä on lisäksi Suomen kauneimpiin leirintäalueisiin lukeutuva Ahvenlampi Camping. Muista nähtävyyksistä Kivikauden kylä sijaitsee Summassaaressa, Kylpylähotellin läheisyydessä. Sinun kannattaa tutustua myös Saarijärven museoon vaihtuvine taide- ja kulttuurihistoriallisine näyttelyineen.

Tapahtumista alueelta löytyy etenkin kesätapahtumia, mukaanlukien Saarijärven Juhannuskisat, Kiimasen Savun Juhannusjuhla, Kirmot-musiikkitapahtuma, Ahvenlammen Rompepäivät, ja Kukonhiekan lavatanssit.

Aktiivilomaa etsiville Saarijärveltä löytyvät mäki- ja harjumaisemat reittiverkostoineen, joita voit käyttää kesällä patikointiretkiin ja talvella latureitteinä. Muita retkeilypaikkoja ja seikkailuloman kohteita alueella ovat Pyhä-Häkin kansallispuisto, Julmat lammit ja Saarijärven koskireitti.

Talvella Paavonrinteiltä löytyy laskettelun ja lumilautailun lisäksi mahdollisuudet kuntohiihtoon Kusiaismäen hiihtokeskuksessa, joka sisältää kv. tason kilpahiihtolatuja.

Hotelli-ravintola Seurahuone
Ilolantie 16
43100 Saarijärvi

Kalastajakylä ja puuhapuisto
Kolkanlahdentie 118
43250 Saarijärvi

Kylpylähotelli Summassaari
Summassaarentie 180
43130 Saarijärvi

Villa Kotala (lomamökit)
Kivikirveentie 10
43100 Saarijärvi

Pienhotelli Wanha Kammari
Erämäentie 368
43500 Karstula (36 km Saarijärveltä)