Sauvon hotellit

Sauvon hotellit ja majoituspaikat paikkakunnalla, mukaanlukien Karinkorvan lomamökit.

Matkailukohteena Sauvo tunnetaan etenkin luonnostaan, johon kuulevat kauniit merelliset alueet, rantakalliot, metsät, sekä kulttuurimaisemat, joissa voit retkeillä, viettää aktiivilomaa, ja rentoutua.

Luonnon nähtävyyksistä kuuluisimpiin kuuluu Pirunpellonpolku Paratiisimäelle, jonne pääset Maalunmäen näköalatornin läheltä.

Polku on viitoitettu, ja sen varrelta löydät mm. suurikokoisen pirunpellon. Tämä sammaloitunut kivipelto vie aina Paratiisimäelle saakka, josta on hienot näköalat ympäröivälle Maalunlahdelle.

Maalun näköalatorni on puolestaan entisöity ilmavalvontatorni, josta Karunan kylästä kotoisin olleet lotat päivystivät ilmatiloja talvisodan ja jatkosodan ajan.

Lomaillessasi Sauvossa sinun kannattaa tutustua paikkakunnan nähtävyyksistä myös mm. Rantolan uimarantaan, Sarapiston uimarantaan, Puuhaus – käsityön ja sisustamisen taloon, sekä Saustilan Kartanoon.

Vuosittaisista tapahtumista turisteja alueelle tuo etenkin Sauvon Elopäivät, joita on järjestetty v. 1979 saakka (heinä-elokuun vaihteessa). Tapahtuman ohjelmaan sisältyvät esimerkiksi Sauvon toritapahtuma sekä Sauvon Kotiseutumuseon ohjelmaa (museonmäellä).

Oma nähtävyytensä ja kokemuksensa on nykyisin osana Sauvoa oleva Karunan kylä, josta kohokohtina löydät varsinkin Karunan upean kansallisromantiikkaa edustavan harmaakivikirkon (vuodelta 1910), joka on arkkitehti Josef Stenbäckin kädenjälkeä.

Kirkon sijainti on erinomainen, merenrannalla Karunan kartanon kupeessa, joka on osaltaa myötävaikuttanut siihen, että se on poikkeuksellisen suosittu vihkikirkkona.

Karinkorva
Karinkorvantie 43
21590 Karuna

Merirantala
Orssaarentie 115
21590 Karuna

Neitsaaren maatila
Neitsaarentie 113
21590 Karuna

Sarapisto SF-Caravan
Nokantie 3
21570 Sauvo