Suomussalmen hotellit

Suomussalmen hotellit ja majoituspaikat yhteystiedot, mukaanlukien Hotelli Kiannon Kuohut ja Ämmän Hotelli.

Mikäli olet turistina Suomussalmella, alue on parhaimmillaan varsinkin luonnonnähtävyyksiensä suhteen, joihin lukeutuu erilaisia virkistys-ja suojelukohteita.

Muita suosittuja nähtävyyksiä alueella ovat esi-, lähi- ja sotahistoriaa esittelevät museot ja näyttelyt, kuin myös muistomerkit sekä patsaat ja kirkot.

Samaan tapaan parhaimpiin käyntipaikkoihin joihin voit tutustua kuuluvat käsityömyymälät, kirjailija Ilmari Kiannon Turjanlinna, Hiljainen Kansa sekä Kuiva- ja Hietajärven vienankarjalaiset kylät.

Aktiivilomalaiselle paikkakunnalta löytyy patikointipaikkoja, kalastusalueita, ja melontamahdollisuuksia, ja loppukesää kohden myös marjastus ja metsästys. Talvisen periodin läpi tarjolla on maastohiihtoa, moottorikelkkailua, ja pilkkiongintaa.

Kaikkein tunnetuin nähtävyys ja aktiivilomapaikka alueella on Hossan noin 9000 ha. kokoinen retkeilyalue, josta vesistöä on noin 2000 ha.

Ulkoilma-aktiviteettien ohella voit nauttia alueesta myös sisätiloissa, virkistyskylpylä Kiannon Kuohujen palveluiden avulla ympäri vuoden.

Mikäli sinulla on kysyttävää alueen nähtävyyksistä ja tapahtumista lomasi aikana, voit aina kääntyä Suomussalmen Matkailutoimiston puoleen, jolla on palvelupiste Jalonniemi-talossa, viitostien (E 63) varrella, Suomussalmen keskustan (Ämmänsaaren) tuntumassa.

Matkatoimistosta löytyy tietoa koko kunnan matkailupalveluista, sisältäen ilmaisia matkailuesitteitä, opasvälitys kiertoajeluille, Kiantalaivan risteilyvaraukset Turjanlinnaan sekä muualle Kiantajärvelle, kartat, opaskirjat, ja postikortit.

Hotelli Kiannon Kuohut
Jalonkatu 1
89600 Suomussalmi

Ämmän hotelli
Kurimontie 2
89600 Suomussalmi

Nature Action Centre – Ryysyranta
Viitostie 326
89600 Suomussalmi

Matkustajakoti Kuutamo
Kiannonkatu 6 c
89600 Suomussalmi

Korpikulman Kievari
Kyröntie 93
89600 Suomussalmi