Valtimon hotellit

Yhteystiedot Valtimon hotellit ja muut majoituspaikat toimipisteille, kuten Puukarin Pysäkki (Kajaanintiellä).

Lomailukohteena Pohjois-Karjalassa sijaitseva Valtimo tunnetaan poikkeuksellisen kauniista maisemistaan, joita kansallisrunoilija Elias Lönnrot ylisti matkakuvauksissaan sanoilla: “Seudut ovat kauneimpia maassa lampineen, lahtineen, niemineen, kannaksineen ja metsineen.”

Valtimo on myös uniikki alue sen puolesta, että karjalainen kulttuuriperintö elää alueella edelleen vahvasti ja näkyy jokapäiväisessä elämässä. Myös karjalan kielentaitajia löytyy edelleen Valtimolta.

Paikkakunta tarjoaa useita uniikkeja lomakokemuksia hienojen maisemiensa ohella, mukaanlukien näinkin etelässä harvinaisia poroja, karjalaista luomuruisleipää, sekä historiallisia karjalaiskulttuurin nähtävyyksiä, kuten Murtovaaran talomuseo, joka sijaitsee ylhään erämaan keskellä ja käsittää 16 rakennusta 1700- luvulta lähtien.

Muita näkemisen arvoisia nähtävyyksiä alueella lomaillessasi ovat mm. Valtimon evankelis-luterilainen kirkko (rakennettu vuonna 1901) ja Elomäen tsasouna Rumon asutusalueella.

Luonnon nähtävyyksistä yksittäisiä kohokohtia ovat Tiilikan kansallispuisto (Rautavaarassa), Hiidenportin kansallispuisto (Sotkamossa), Koivuvaaran näköalapaikka (näkyminä laajoja viljelysalueita ja metsäisiä vaaroja), Pertunvaaran näköalapaikka (näkyminä hieno vesistö- ja peltomaisema sekä vaaroja).

Lintujen bongaukseen paras paikka lomasi aikana on puolestaan Lintujärvet Kalliojärvellä, jossa on tätä harrastusta varten oma lintutorninsa sekä laavu.

Puukarin Pysäkki
Kajaanintie 844
75770 Puukari

Laitalan Lomat
Laitalantie 85 B
75710 Karhunpää

Nevalan Talo
Laitalantie 5
75710 Karhunpää

Välijoen Loma
Puukarintie 215
75700 Valtimo

Matkailutila Linnut ja Luonto
Tornivaarantie 80
75710 Karhunpää