Vesannon hotellit

Yhteystiedot Vesannon hotellit ja muut majoituspaikat toimipisteille, mukaanlukien Vesannon Luostari (Luostaritiellä).

Lomapaikkakuntana Vesanto sijaitsee idyllisellä paikalla, kartalta katsottuna “Suomineidon navan” kohdalla, kuuluisan Sinisen tien varrella, vain 82 km yhdestä maan suurimmista kaupungeista, Kuopiosta.

Keskeisen sijaintinsa, maalaisidyllinsä, sekä upean luontonsa ansiosta Vesanto on erittäin suosittua mökkipaikkakuntaa. Kesälomalaisille alueelta löytyy muun muassa runsaasti vesistöjä kalastajille ja veneilijöille, mukaanlukien yksi maan kauneimmista vesistöreiteistä, Rautalammin reitti Päijänteelle.

Muita tapoja viettää aikaa aktiiviloman muodossa alueella ovat opastetut erä-, melonta- tai metsästysretket sekä vaellusratsastusretket.

Yksi paikkakunnan erikoisuuksista on vuotuinen Reiska MM jalkapallo-ottelu. Muita lomasi aikana tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä Vesannossa ovat Torpparimuseo, Vesannon kirkko, Niiniveden kylämarkkinat, Soitinmenot, Hevostapahtuma, sekä Kesäasukastapahtuma, kuin myös Syvälahden pajutilan arboretum, Puimalatanssit ja Sahansoiton SM.

Mikäli sinulla on kysyttävää alueen matkailuun liittyen lomasi aikana, paras paikka jonka puoleen voit kääntyä ovat Vesannon viralliset matkailuinfot, jotka toimivat Suoramyyntipiste Vestorin yhteydessä (Keskustie 14) sekä Vesannon kunnanvirastolla (Sonkarintie 2).

Vesannon Luostari
Luostaritie 10
72310 Niinivesi

Joensuun lomamökit
Sonkarinjärvi, Joensuuntie 143
77930 Kerkonjoensuu

Vanhala Maatilamajoitus
Sonkarintie 746
72300 Vesanto

Kalastusmatkailukeskus Lohimaa
Lohitie 701
72210 Tervo

Hiisiretket
Oikotie 136
72300 Vesanto