Vieremän hotellit

Yhteystiedot Vieremän hotellit ja muut majoituspaikat kohteille, kuten Gasthaus Puomila (Kauppilanmäentiellä).

Loma-alueena Vieremästä löytyy etenkin luontoon liittyviä nähtävyyksiä ja luonto-aktiviteetteja, mutta myös useita korkean profiilin tapahtumia vuoden mittaan.

Luontoon tutustumisen suhteen voit lomasi aikana muun muassa samoilla upeassa erämaaluonnossa, ja vaellusreiteistä löytyy vaihtoehtoja myös lapsiperheille. Tapahtumista puolestaan turisteja paikalle tuovat vuoden mittaan etenkin kesäajan ravit, Kohiseva Kokka, kyläpäivät, mutta myös syysmarkkinat.

Kulttuuripitäjänä Vieremä tunnetaan kansallisesti Juhani Ahon ja Kauppis-Heikin kotipaikkana. Muita kuuluisia alueelta esiin nousseita vaikuttajia ovat olleet esimerkiksi runoilija Kalervo Hortamo, kuvanveistäjä Eva Ryynänen, kuvataiteilija Jaakko Rönkkö sekä valtiopäivämies Petter Kumpulainen.

Nähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua lomasi aikana muun muassa Kotiseutumuseoon, Hevosajoneuvomuseoon, Koulumuseoon, ja Kyrönniemen hiljaisuuden keskukseen.

Erilaisista nähtävyyksistä suosituimmat ovat kuitenkin alueen luonto kohokohtineen, jonka parissa voit viettää aikaa retkeilemällä, marjastamalla, kalastamalla, tai vaikkapa metsästämällä. Voit tutustua Vieremän luontoon myös vesiteitse, suosituimpiin melontareitteihin kuuluessa väylä Rotimojoki-Murennusjoki.

Muita luontoon liittyviä kohokohtia Vieremässä ovat Aarnikotkan luontopolku, Hällämönharju, Linnanharjun metsäpolku, Revonsuon luontopolku, Talaskangas, Iisalmi – Vieremä veneilyreitti, ja Mykänlammen virkistyskalastuspaikka.

Gasthaus Puomila
Kauppilanmäentie 1180
74200 Vieremä

Haajaisten koulukievari
Haajaistentie 557
74590 Kurenpolvi

Kyrönniemen hiljaisuuden keskus
Kyrönniementie 62
74200 Vieremä

Lepokatin lomamökit
Ouluntie 1992
74200 Vieremä

SF-Caravan Ylä-Savo
Nissiläntie 135
74230 Salahmi