Vimpelin hotellit

Vimpelin hotellit ja majoituspaikat yhteystiedot, paikoille kuten Kraaterituvat (Lappajärvi).

Lomakohteena Vimpeli sijaitsee upealla paikalla, 77 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin törmäyksessä muodostuneiden Lappajärven ja Lakeaharjun äärellä.

Näistä kosmisesta alkuperästä alkunsa saaneiden nähtävyyksien parissa voi mm. harrastaa talvisin laskettelua Lakeaharjun laskettelukeskuksessa, ja kesäisin keskus on suositun mökkilomailun ja vapaa-ajan vieton aluetta.

Muista nähtävyyksistä tunnetuimpiin kuuluu Vimpelin “pyöreä puukirkko” vuodelta 1807, jonka nimi tulee sen kaksitoistakulmaisesta, pyöreältä vaikuttavasta muodosta, joka on kotimaan oloissa uniikki. Täysin restauroitu kirkko on avoinna kävijöille kesäisin.

Ainutlaatuisista nähtävyyksistä sinun kannattaa tutustua myös maailman ainoaan suksitehdasmuseoon, jossa on esillä suksia kaikilta vuosikymmeniltä ja paljon muuta aiheeseen liittyvää. Museon yhteydestä (sama pihapiiri) löytyy myös pesäpallomuseo.

Pesäpallo kuuluu kesäisen Vimpelin kohokohtiin, urheiluseura Vimpelin Vedon ollessa lajin huipulla jo vuodesta 1934 saakka.

Alueella lomaillessasi sinun kannattaa tutustua myös muihin paikkakunnan nähtävyyksiin kuten Hallapuron tervahautoihin, pesäpallopatsaaseen (kunnan keskustassa), pesisstadion Saarikenttään, ja Suomen ensimmäisen upseerikoulun (perustettu 1917), Vimpelin Sotakoulun muistomerkkiin.

Kraaterituvat
62600 Lappajärvi / Vimpeli

Takalan loma-asunto
Pokelantie 171
62800 Vimpeli

Veikko Pyhälahden Mökit
Viitaniementie 36
62800 Vimpeli

Laskettelukeskus Lakiksen mökkimajoitus ja asuntovaunupaikat
Lakeaharju
62800 Vimpeli

Tammisen lomamökit
Serpentiinintie 26
62800 Vimpeli

Räsäsen lomamökit
Lakeaharju
62800 Vimpeli