8 laadukasta ravintola Mikonkatu vaihtoehtoa

Ravintola Mikonkatu valikoimasta löytyy vaihtoehtoja aina König Helsinki ravintolasta texmex ruokapaikka Amarilloon sekä buffet pizzeria Golden Raxiin.

Mikonkatu on tärkeä ravintolakatu Helsingin keskustassa, osittain sen takia, että se on suurelta osiltaan muutettu kävelijöille ystävälliseksi kävelykaduksi (vuodesta 1992), ja toisaalta se on turistien ja kaupunkilaisten usein reittinä käyttämä väylä Rautatientorilta kohti Kauppatoria.

Alla on kahdeksan erinomaista vaihtoehtoa ruokailuun tämän kauniin helsinkiläisen keskustakadun varrella.

König Helsinki
Mikonkatu 4
00100 Helsinki

Vuodesta 1982 avoinna ollut König Helsinki tarjoaa ruokalistan, joka on pyritty rakentamaan siten, että siitä löytyy kaikille kävijöille jotakin: burgereita, salaatteja, pastoja, jne.

Ravintolan palveluihin kuuluu myös lounasruokailu, joka on katettuna buffet tyyliin, ja sisältää keittoa, salaattia, leipää, pääruokia, ja mukana on aina myös kasvisvaihtoehto.

Voit lounastaa kesäisin Königin terassilla, joka on yksi parhaista paikoista ihailla kaupunkilaisten matkantekoa ja Suomen kesän kauneutta suvikuukausina.

Golden Rax Pizzabuffet
Mikonkatu 8
00100 Helsinki

Mikonkadun Golden Rax Pizzabuffet, joka on yksi maan 26:sta ketjun toimipaikasta, kuuluu pääkaupungin suosituimpiin buffet ruokapaikkoihin yhdessä Mannerheimintiellä olevan Southern Fried Chicken ravintolan kanssa.

Raxin pizzabuffet sisältää aina viittä erilaista pizzaa, mutta myös chicken wingsejä, lasagnea, kermaperunoita, sipulirenkaita, lihapullia, pikkunakkeja, 23 eri vaihtoehtoa sisältävän salaattipöydän, päivän keiton, pizzaleipää ja nachoja.

Juomana voit buffet pöydän ruokien oheen ottaa valikoimasta Coca Cola, Coca Cola light, Fanta, Sprite Zero, sooda, maito ja vesi.

Meze Point
Mikonkatu 8
00100 Helsinki

Meze Point on nimensä mukaisesti Turkissa, Kreikassa, Israelissa, Libanonissa sekä Egyptissä suosittujen meze ruokien, jotka muistuttavat espanjalaisia tapaksia ja italialaisia antipasti ruokia, ravintola.

Ravintolan meze ruokalistalla vaihtoehtoina löytyvät 3 mezen valikoima, 9 mezen lautanen, sekä 11 mezen kokoelma.

Voit tilata ruoaksesi mezejen ohella myös salaattia, keittoa, liharuokia, kanaruokia, sekä vihannesruokia. Myös jälkiruoat kuuluvat paikan valikoimiin.

Meze Point avaa arkipäivittäin ovensa lounasruokailua varten, joka on kattauksena klo 11-15. Lounasvaihtoehtoihin kuuluu 9 mezen valikoima tai vaihtoehtoisesti lounasbuffet noutopöydän antimet.

Amarillo Mikonkatu
Mikonkatu 9
00100 Helsinki

Teksasilaisen Amarillon kaupungin mukaan nimetty Amarillo ravintola, joka kuuluu S-ryhmän ravintoloihin Helsingissä, on texmex ruokia valmistava ruokapaikka erinomaisella paikalla keskustassa.

Ravintolan a la carte menu kattaa alkuruoat ja naposteltavat, salaatit, kanaruoat, kalaruoat, fajitakset, burritokset, meksikolaiset sandwichit, hampurilaiset, pihvit, sekä jälkiruoat.

Vapiano
Mikonkatu 15
00100 Helsinki

Saksalaisen Vapiano ravintolaketjun Mikonkadun ravintola on italialaiseen ruokaan, mukaanlukien pizzat, erikoistunut ruokailupaikka.

Vapianon ruokalistalta löytyvät alkuruoat, pastat, pizzat, sekä italialaiset jälkiruoat.

Esimerkiksi pastalistalta löytyvät laatuvaihtoehdot pappardelle, spaghetti, penne, linguine, conchiglie, campanelle, fusilli, tagliatelle, ja ravioli.

Voit hakea parhaimmat italialaiset kahvinautinnot Vapianon baaripuolelta, aina caffe correttosta caffe americanoon ja espressoon saakka.

Ravintola Maya
Mikonkatu 18
00100 Helsinki

Ravintola Maya on latinoamerikkalainen ravintola, jonka palvelu kattaa myös lounasruokailun.

Mayan lounas on katettuna arkisin klo 11-14, erilliseltä lounaslistalta. Kaikki lounaat sisältävät salaattipöydän, keiton, sekä kahvin/teen.

A la carte lista kattaa kategorioina latinokulttuurin ‘minidillas‘ alkuruoat, salaatit, tortillat, fajitakset, kalaruoat, muut liharuoat, kasvisruoat, sekä meksikolaiset jälkiruoat.

Ravintola Mikonkatu – Fills Kitchen & Bar
Mikonkatu 19
00100 Helsinki

Fills Kitchen & Bar on Casino Helsingin yhteydessä toimiva ravintola ja baari, josta löytyvät sekä a la carte lista, että viinivalikoima.

A la carte sisältää pikkunaposteltavat, salaatit ja keitot, hampurilaiset & pääruoat, sekä makeat jälkiruoat.

Esimerkkeinä a la carte listan pääruoista ovat mm.

  • Entrecote pihvi (250 g härän entrecote-pihvi, béarnaisekastiketta, maalaisranskanperunoita ja kasviksia) sekä
  • Hot Wings (tulisia kanansiipiä, lisukkeena porkkanaa, varsiselleriä, kurkkua, 4:llä dippivaihtoehdolla)

Kitzens
Mikonkatu 23
00100 Helsinki

Ravintola Mikonkatu vaihtoehdoista RadissonBlu hotellin ravintola Kitzens yhdistää ruokalistallaan viittä ruokakulttuuria: lihaspesiaalit, vanhat klassikot, katuruoka, gourmet pizza & pasta, eteläisen tyynenmeren keittiö, sekä makeat jälkiruoat.

Voit näistä elementeistä koota kullakin käyntikerralla oman ruokamatkasi.

Kitzensin palveluihin kuuluu myös lounasruokailu, jota varten on kaksi erillistä listaa: päivittäin sisällöltään vaihtuva lounasmenu sekä a la carte lounas.