Ravintolat Itäkeskus – 11 hyvää vaihtoehtoa ruokailulle

Lista 11 ravintolat Itäkeskus ruokailupaikasta, aina vietnamilaista keittiötä tarjoavasta Tre Viet ravintolasta pikaruokaa tarjoaviin Rosso Expressiin ja Picnic Itäkeskukseen.

Kaupunginosana Helsingin Itäkeskus on ollut yksi alueensa kohokohtia sekä ruokailun että shoppailun suhteen sen jälkeen kun noin 300 myymälän ja palvelun kauppakeskus Itis avattiin vuonna 1984.

Nykyisin pelkästään kauppakeskuksen alue pitää sisällään noin 20 ravintolan valikoiman (Ravintolamaailma osiossa), joten jos olet kiireessä, sinun kannattaa suunnata kauppakeskuksen tiloihin ruokailemaan ja vertailemaan tarjolla olevia menuja.

Itiksen ravintoloita ovat mm. Classic Pizza (1. krs), Fonda Del Sol (2. krs), Hesburger (1. krs), Mario (2. krs), Rax Buffet (2. krs), Kreikkalainen Ravintola Rodos (2. krs), Royal Palace (2. krs), SUBWAY (1. krs), sekä Suola & Pippuri (2. krs).

Ravintola Naab
Kauppakartanonkatu 7 A
00930 Helsinki

Ravintola Naab tarjoaa Suomen oloissa harvinaista perinteistä persialaista / iranilaista ja lähi-idän ruokakulttuuria ja ruoanlaittotapoja.

Myös ravintolan sisustukseen ja tunnelmaan on panostettu, tuoden palan Lähi-Itää Helsingin itäiseen kaupunginosaan.

Naab aloittaa tarjoilun arkipäivisin lounaskattauksella, joka toimii lounasbuffetin muodossa, klo11-15. Muina aikoina voimassaolevalta persialaisen keittiön a la carte menulta voit tilata herkkuja aina klo 21 saakka.

Picnic Itäkeskus (Ravintolamaailma)
Itäkatu 1-5
00930 Helsinki

Itis kauppakeskuksen Ravintolamaailman tiloissa toimiva Picnic kuuluu yhteensä 37:n suomalaisen kahvila-ravintolan ketjuun, joista ensimmäinen avasi ovensa vuonna 1990.

Paikan ruokien pääpaino on aidoissa leivonnais ja kahvilaruoka mauissa maailmalta, siten, että esimerkiksi patonkien täyttämisen reseptit on haettu aidoista ranskalaisista perinteistä ja tanskalaisten viinereiden koostumus vastaa alkuperäisiä kaavoja.

Kokonaisuudessaan menu Picnic Itäkeskuksessa sisältää keittoja, pastaa ja wok-ruokia, uuniperunoita, salaatteja, täytettyjä patonkeja ja sämpylöitä, pariloituja patonkeja ja leipiä, wrappeja, bakery tuotteita, kakkuja, ja näihin soveltuvia kuumia ja kylmiä juomia.

Tre Viet Ravintola
Hansakuja 4‎
00930 Helsinki

Vietnamilainen ravintola Tre Viet tarjoaa aitoja kaakkois-aasialaisia makuja Itäkeskuskuksen Hansakujalla.

Ravintolan palveluihin kuuluu myös arkisin lounastarjoilu, vietnamilaisen keittiön parhaimmistosta kootun lounasbuffet pöydän avulla, alkaen klo 10:30.

Huomaa, että ravintola ei sijaitse suoraan Itis kauppakeskuksen tiloissa, vaan Itäväylän yli menevällä Hansasillalla.

Salaatticafe
Hansakuja 4-6
00930 Helsinki

Salaatticafe tarjoaa nimensä mukaisesti salaatteja, mutta myös laajan kirjon muita ruokia, mukaanlukien keittoja, pizzaa, kebabeja ja falafeleja, lasagnea, sekä erilaisia leivonnaisia kahvin kyytipojaksi.

Paikka aukeaa aamusta varhaislounasta/myöhäistä aamiaista varten klo 10. Salaatticafe on avoinna arkisin klo 18 ja lauantaisin klo 17 saakka.

Dragon Glory
Tallinnanaukio 1 B
00930 Helsinki

Dragon Glory on Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla (Poliisiaseman talossa) sijaitseva aasialainen ravintola, jota on kehuttu varsinkin ruoka-annosten erinomaisesta vastineesta rahoille ja hinta/laatusuhteesta.

Ruokalistan pääpaino on kiinalaisessa keittiössä, ja voit käydä syömässä paikassa jo lounasruokailusta alkaen, klo 10:30 eteenpäin.

FLQ
Tallinnanaukio 4
00930 Helsinki

Toinen Tallinnanaukion aasialaisista ravintoloista on FLQ, joka on tullut paikallisten itäkeskuslaisten parissa tunnetuksi varsinkin runsaasta buffet pöydästään, joka on tarjolla aina iltaan saakka.

Buffet pöytä sisältää kiinalaisten ruokien lisäksi myös thaimaalaisia herkkuja sekä japanilaista sushia.

Ruokia saa ostettua myös mukaanotettavina annoksina, mukaanlukien sushisetit, alennettuihin take away hintoihin.

Rodos Itäkeskus
Kauppakeskus Itis, 2. krs.
Itäkatu 1-7
00930 Helsinki

Rodos ravintola on nimensä mukaisesti kreikkalaisen Rodoksen saaren keittiöperinteen perinteiden vaalija Itäkeskuksessa.

Ravintolan palveluihin kuuluu arkilounas, klo 11-15, päivittäin vaihtuvan menun kautta.

Rodoksen a la carte lista sisältää alkupalat (yia proto), kreikkalaiset liharuoat, kalaruoat, sekä kreikkalaiset erikoisuudet jälkiruokien suhteen.

Esimerkkeinä a la carte listan pääruoista ovat mm.

  • Arni souvlaki (lampaan filettä vartaassa, sipulia, valkosipuliöljyä, vihanneksia, valkosipuliperunoita),
  • Glossa psari (paistettua kivimerianturaa, skordalia-tahnaa, kreikkalaiset uuniyrttiperunat), sekä
  • Gyro pita (grillattua porsaanfilettä pitaleivällä, tzatzikia, tomaattia, sipulia ja kreikkalaiset tiganites- tikkuperunat, vihanneksia).

Cafe Stoa
Turunlinnantie 1
00900 Helsinki

Ravintolat Itäkeskus tarjonnassa Cafe Stoa on Kulttuuritalo Stoan ravintola, jonka ruokalista on koottu teemaan sopivaksi maailman makujen yhdistelmäksi, painotuksena kuitenkin itämaisessa keittiössä.

Stoa ravintola avaa ovensa lounasruokailulle arkisin klo 11-14, menulla, joka vaihtuu päivittäin.

Esimerkkeinä itämaisista ruoista, joita ajoittain löytyy lounasmenusta ovat mm. Oriental kasvistortilla, Hummus-linssiruukku, sekä Tzatziki herkkusieni-uuniperuna.

Muina aikoina tarjolla olevan menun ruokailu painottuu kasvis- kala-, kana- ja liharuokiin.

Suola & Pippuri
Kauppakeskus Itis, 2. krs.
Itäkatu 1-7
00930 Helsinki

Suomalainen ravintola Suola & Pippuri kuuluu kauppakeskus Itiksen Ravintolamaailmaan, löytyen kompleksin toisesta kerroksesta.

Paikan ruokalista on koottu mahdollisimman jämptisti suomalaiseen makuun sopivaksi, sisältäen useita klassikkoja, muun muassa silakkapihvit sekä kaalikääryleet, kuin myös jättileikkeet variaatioineen.

Suolan & Pippurin erikoisosaamiseen kuuluvat Vorschmack ja lankkupihvi, ja jälkiruoista köyhät ritarit, suomalainen omenapiirakka, sekä talon omaan reseptiin tehty juustokakku.

Lounasta ravintolasta saa arkisin seisovasta pöydästä (sisälläen salaattipöydän, keiton ja kotiruoan), mutta voit tilata mieleisesi a la carte listalla olevan annoksen myös lounaaksi.

Ravintolat Itäkeskus – Classic Pizza Itäkeskus
Kauppakeskus Itis, 1. krs.
Itäkatu 1-7
00930 Helsinki

Itäkeskuksen Classic Pizza oli tämän pizzeriaketjun ensimmäinen toimipiste Helsingissä avatessaan ovensa vuonna 2009.

Ravintola sijaitsee ostoskeskus Itiksen tiloissa, kompleksin Bulevardilta, 1. kerroksesta (Itis info-pisteen vierestä).

Classic Pizzan ruokalista sisältää pizzavalikoiman (23 erilaista vaihtoehtoa) ohella myös salaatteja, ja ruokajuomaksi voit ottaa pizzojen makuun soveltuvia viinilaatuja.

Pizzoista erikoisuutena löytyvät “julkkisten” suunnittelemat pizzat, mukana Jyrki Sukulan, Jouni Törmäsen, sekä Tomi Björkin miettimät kokonaisuudet.

Rosso Express
Prisma Itäkeskus
Vanhanlinnantie 1
00900 Helsinki

Rosso Express on S-ryhmän pyörittämä italialaistyylinen pizzeria-ravintola, jonka tuotteista keskeisimmät ovat perinteiset pizzat, ruispizzat, sekä pannupizzat.

Pizzojen ohella Itäkeskuksen Rosso myy myös pastoja sekä aasialaistyylisiä wok-ruokia.

Ravintola on avoinna ma-pe 10:30-20:30, la 10:30-17:30, ja su 12-17:30.