Ravintolat Korkeavuorenkatu: 10 parasta ruokapaikkaa

Lista 10 parhaasta ravintolat Korkeavuorenkatu ruokapaikasta, kiinalaisravintola Dong Bei Hu:sta kadun toisen päädyn Ravintola Lungiin.

Korkeavuorenkatu, joka alkaa Kaartinkaupungin kaupunginosasta ja päättyy Ullanlinnan alueelle. on yksi pääkaupungin suosituimmista ravintolakaduista.

Kadun sivukadulta (Richardinkatu) löytyy myös maan paras ravintola (Michelin-tähdillä mitattuna): Chez Dominique.

Jos olet turistina kaupungissa, ravintolakokemuksen lisäksi katu tarjoaa myös arkkitehtuurillisia nähtävyyksiä, kuten Theodor Höijerin suunnittelema Erottajan paloasema, A.E. Melanderin Johanneksenkirkko, sekä Gustaf Nyströmin Designmuseo.

Dong Bei Hu – China Tiger
Korkeavuorenkatu 47
00130 Helsinki

Dong Bei Hu on aivan Helsingin ydinkeskustan yhteydessä oleva kiinalainen ravintola, jonka erikoisosaamista ovat kiinalaisten Dong Bein, Beijingin, Sichuanin ja Hunanin maakuntien ruokakulttuurit.

Perheyrityspohjainen ravintola, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2006, on sisustettu miellyttävällä, modernilla kiinalaisella tyylillä.

Ravintola avaa ovensa arkisin aamupäivästä lounasruokailijoita varten, viikoittain vaihtuvan lounaslistan kautta.

A la carte menu puolestaan kattaa tofuruoat, kanaruoat, possunliharuoat, naudanliharuoat, lammasruoat, keitetyt erikoisuudet, kalaruoat, ankkaruoat, dumplinssit, riisi & nuudeliruoat, sekä kiinalaiset jälkiruoat.

Gastone
Korkeavuorenkatu 45
00130 Helsinki

Italialainen ravintola Gastone palvelee sekä lounaslistan että lounasaikojen ulkopuolella olevan a la carte menun avulla.

Lounasruokailua, maanantaista perjantaihin 11:30 – 14, varten oleva menu vaihtuu päivittäin, ja voit listalta tilaamisen sijasta tilata 3 ruokalajin lounasmenusetin.

A la carte lista puolestaan sisältää alkuruoat, pastat, pääruoat, sekä jälkiruoat. Kuten lounaankin suhteen, voit listalta tilaamisen sijasta ottaa menusetin, 4:llä ruokalajilla.

Esimerkkejä a la carte listan pääruoista ovat olleet mm.

  • Galletto ruspante (kukonpoikaa, rypälekastiketta, kesäkaalia ja kurpitsansiemeniä) sekä
  • Filetto di Coregone (paahdettua siikaa, sitruunakastiketta ja granaattiomenaa).

Stefan’s Steakhouse
Korkeavuorenkatu 34
00130 Helsinki

Korkeavuoren Stefan’s Steakhouse on Yhdysvaltain Top Chef kilpailun finalisti (5. tuotantokausi), suomalais-amerikkalaisen Stefan Richeterin kolmas ravintola Suomessa, Tampereella ja Turussa olevien toimipaikkojen ohella.

150 asiakaspaikan kokoinen ravintola on erikoistunut pihviruokiin, siten, että mukana menulla on niin kotimaista, australialaista, kuin uusiseelantilaistakin härkää.

Talon erikoisuutena on kuitenkin Wagyu-härän sisäfileepihvi, Kobe-style.

Pihvien lisäksi voit tilata Stefanista myös alku- ja jälkiruuat sekä grillatut kalaruuat.

Puro Deli & Cafe
Korkeavuorenkatu 27
00130 Helsinki

Lounaskahvila Puro Deli & Cafe on rakennettu aitoon pariisilaiseen tyyliin, tarjoten deli-ja kahvilaherkkujen ohella myös lounasruokailun.

Lounasruokailuvaihtoehdot ovat aina listattuna Puron liitutauluseinälle, lounasmenun vaihtuessa päivittäin. Lounashintaan sisältyy aina ruisleipää sekä talon kahvia.

Ruoat voit ottaa myös mukaasi take away paketteina.

Juuri Keittiö & Baari
Korkeavuorenkatu 27
00130 Helsinki

Juuri on kotimaista ruokaa modernilla otteella valmistava ravintola Korkeavuorenkadun varrella, sijaiten aivan Johanneksen kirkon tuntumassa.

Esimerkkinä ravintolan innovatiivisuudesta ovat sen sapakset, eli suomalaiseen tyyliin ja kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen tehdyt espanjalaiset tapas-ateriat.

Ravintola on auki lounasruokailusta alkaen, päivittäin vaihtuvien lounasvaihtoehtojen avulla.

Latva
Korkeavuorenkatu 27
00130 Helsinki

Latva on myös Juuri Keittiö & Bar omistajien pyörittämä viinibaari ja lounasravintola.

Paikan ominaisuuksiin kuuluvat usein vaihtuva lounasvalikoima, kompakti valikoima vaihtoehtoja, sekä ystävällinen ja nopea palvelu.

Viinibaarina paikka saa kuitenkin enimmäkseen kävijöitä viinilasillisen ääreen, jolloin tarjolla on myös pikkupurtavaa, kuten sapaksia.

Bistro Helsinki 15
Korkeavuorenkatu 4B
00150 Helsinki

Vuonna 2008 avattu Bistro Helsinki 15 on kortteliravintola, joka nimensä mukaisesti tuottaa bistrotyylistä ruokaa.

Ravintolan menu vaihtuu usein, kuukausittain, ja mukana listalla on aina modernia keittiötä ja perinteisiä reseptejä, bistroklassikoita, kuin sesongille ominaisia ruokiakin.

Paikan kattauksiin kuuluu myös lounastarjoilu. A la carte listalta löytyy erikoisuutena yllätysmenut, joista voit valita joko 4- tai 5-ruokalajin vaihtoehdot.

Sis. Deli Ullanlinna
Korkeavuorenkatu 6
00140 Helsinki

Ravintolat Korkeavuorenkatu valikoimassa Sis. Deli + Cafe on delikahvila ketju, jolla on toimipaikkoja eri puolilla Helsinkiä.

Deli painottaa tarjonnassaan terveellisyyttä ja luonnonmukaisuutta, erikoisuutena detox-tyyppiset ruoat ja juomat.

Valikoimaan sisältyvät keitot, salaatit, lämpimät ruoat, täytetyt leivät, jälkiruoat, leivonnaiset, sekä joukko muita delituotteita. Voit syödä ruoat paikan päällä tai ottaa tuotteet mukaan take awaynä.

Sis. Deliltä löytyy myös omia tuotteita firman omalla brändillä, mukana mm. kukkaishunajaa, tyrnihunajaa, lakutoffeeta, puolukkatoffeeta, spelttinäkkäriä, mustikkalakua, marmeladia, sekä mustikkamehua.

Ravintolat Korkeavuorenkatu – Ravintola Maxill
Korkeavuorenkatu 4
00150 Helsinki

Vuonna 1992 perustetun Ravintola Maxillin ruokalista on koottu kv. keittiön periaatteiden mukaisesti, siten, että pääpaino vaikutteille on tullut Skandinaviasta, Ranskasta, sekä Italiasta.

A la carte lista vaihtuu 4 kertaa vuodessa, ja mukana on tyypillisesti etenkin sesongin parhaista raaka-aineista luotuja herkkuja.

Lounasruokaa Maxillissa on tarjolla arkisin klo 11:30-16, lounaslistalla, jonka sisältö vaihtuu päivittäin.

Esimerkkeinä, joita voit löytää paikan a la carte listan pääruokina ovat mm.

  • Karitsamakkaraa (Beluga-linssejä ja varhaiskaalia),
  • Tagliatellea (katkarapuja ja tuoretta pinaattia), sekä
  • Paistettua kallioanturaa meunière (kantarellirisottoa).

Ravintola Lungi
Korkeavuorenkatu 2
00140 Helsinki

Kortteliravintola Lungi on Ullanlinnan kaupunginosan sydämessä sijaitseva kortteliravintola, joka avautuu päivittäin lounasta varten.

Lounasruokailu ajat ravintolassa ovat maanantaista perjantaihin klo 11:30 – 15, keittiön ollessa muutoin auki aina kello 22:een arkisin ja lauantaisin.

A la carte ruokalistalta esimerkkiruokina ovat löytyneet mm.

  • Curry-jokirapupasta (spagettia, parmesaania ja kurkkua),
  • Vegeburgeri + fries (kinoa-kasvispihvi, cheddarjuustoa, tomaattia, suolakurkkua, ituja, punasipulia ja piparjuuri-omenajogurttia), sekä
  • Grillattu entrecote (200g, keväinen dijonsalaatti).